"Masum insanları öldüren ismi ne olursa olsun Müslüman olamaz"

"Masum insanları öldüren ismi ne olursa olsun Müslüman olamaz"
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Erbaş: "Ne idüğü belirsiz bir takım örgütleri ortaya çıkarıp Müslümanları birbirine kışkırtmaya çalışıyorlar. Bunlara fırsat vermeyelim. Masum insanları öldüren ismi ne olursa olsun Müslüm

KIRIKKALE (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, "Ne idüğü belirsiz bir takım örgütleri ortaya çıkarıp Müslümanları birbirine kışkırtmaya çalışıyorlar. Bunlara fırsat vermeyelim. Masum insanları öldüren ismi ne olursa olsun Müslüman olamaz." dedi.

Erbaş, Nur Cami ve Külliyesi avlusunda Kırıkkale Müftülüğünce düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programında yaptığı konuşmada, Allah Resulü gelmeseydi, dünyanın cehaleti, karanlığının bir müddet daha devam edeceğini söyledi.

Peygamberin doğrudan doğruya Kuran'dan ilham alarak bütün insanlığı aydınlatmak üzere gönderildiğini dile getiren Erbaş, şöyle konuştu:

"Onun emanetçileri, ümmeti olarak aynı şeylere şahit olmak zorundayız. Dünyada yeniden kardeşliğin gerçekleşmesine şahit olmalıyız. Bugün yine muhacirler dünyanın her yerinde ve özellikle ülkemizde var. Durup dururken kim ülkesini, evini, barkını terk eder de başka diyarlara, gurbetlere gider. Bu mümkün mü? Bugün ülkemizde 3 milyona yakın muhacir var. Biz, onlara ensar olmak zorundayız. Bu, bize Peygamberimizden kalan bir emanettir, mirastır. Ülke olarak bundan 150 yıl öncesinden beri hep muhacirlere ensarlık yapıyoruz. Onlara evimizi, barkımızı açıyoruz. Malımızı, mülkümüzü paylaşıyoruz onlarla. Bizim medeniyetimiz paylaşma, dayanışma, kardeşlik ve sevgi medeniyetidir. Kutlu Doğum Haftası onun bize bıraktığı emanetlere sahip çıkma haftasıdır."

Erbaş, birlik ve beraberliğin ilelebet devam edebilmesi için dini duyarlılıkların muhafaza ve insanların sahip olduğu temel hak ve özgürlüklere riayet edilmesi gerektiğini vurguladı.

Irkçılık yapmanın en büyük günahlardan biri olduğunu aktaran Erbaş, şunları kaydetti:

"Farklı etnik kökenlere sahip olmak bizim zenginliklerimizdendir. Hangi ırktan olduğumuzu biz seçmiyoruz. Batılıların 100 yıl önce kendi aralarında yaşamış oldukları din ve mezhep savaşları, Batı'yı her türlü kötülüklerin yaşandığı bir yer haline getirdi. 30 yıl süren din savaşlarında Almanya, İngiltere ve Fransa'da 11 milyon insanın ölmesine neden olan o din ve mezhep savaşlarını şimdi İslam dünyasında da tahrik etmeye ve meydana getirmeye çalışan içeride ve dışarıda buna sebep olan bir takım hain eller var. Bu hain ellere karşı çocuklarımızı ve gençlerimizi uyaralım. Ne idüğü belirsiz bir takım örgütleri ortaya çıkarıp Müslümanları birbirine kışkırtmaya çalışıyorlar. Bunlara fırsat vermeyelim. Masum insanları öldüren ismi ne olursa olsun Müslüman olamaz."

Programda Kuran-ı Kerim okundu, ardından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Ali Kolat tarafından ödülleri verildi.


"Masum insanları öldüren ismi ne olursa olsun Müslüman olamaz"

"Masum insanları öldüren ismi ne olursa olsun Müslüman olamaz"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.