"Mavi Marmara" oyunu izleyiciyle buluştu

"Mavi Marmara" oyunu izleyiciyle buluştu
İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Yıldırım:- "Şimdi 31 Mayıs geldi. Biz bu Mavi Marmara yürüyüşlerini niçin yapıyoruz? İsrail her yürüyüşümüzü takip ediyor ve en çok korktukları şey kalabalıklardır. Çünkü zalimler, kalabalıklardan korkar"

İSTANBUL (AA) - İHH İnsani Yardım Derneği üyeleri, "Mavi Marmara" oyununu sahneledi.

İHH İnsani Yardım Derneği Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyun öncesinde yaptığı konuşmada, Müslümanların yaptığı bütün işlerde Allah rızasını gözetmesi gerektiğini söyledi.

Bütün dünyanın Allah için yapılan işlerin peşinden koşacağını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Eğer biz sadece Allah için iş yaparsak, bütün dünya bizim peşimizde koşar ve yalnız Allah'a gider, o zaman özgürleşir, o zaman kölelikten kurtuluruz. Kendimizi Allah'a adarsak onun dışında hiçbir otoriteye boyun eğmeyiz. Öncelikle kendini özgürleştirmiş insanlar Kudüs'ü ve yeryüzündeki işgal topraklarını özgürleştirir. Bizler kendisini özgürleştirmek için nefsini bilen insanlarız. Nefsini bilen Rabbini bilir."

Yıldırım, Türkiye'de Müslümanların dualarında Allah'tan "büyük şeyler" istemesi gerektiğine vurgulayarak, "Allah'a yeryüzündeki bütün kötülüklerin kaldırılmasında Türkiye'yi öncü kılması için dua etmeliyiz." ifadesini kullandı.

Yıldırım, Kudüs yürüyüşünün devam ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bugün Suriye'deki, Filistin'deki kardeşlerimiz Kudüs'ün özgürlüğü için bu sıkıntıyı çekiyor. Mavi Marmara ise Kudüs durağının sadece bir ara parçasıdır. Kudüs yolumuz hala devam ediyor, onu özgürleştireceğiz Allah'ın izniyle. Unutmayın ki kıyamete kadar Kudüs eteklerinde cinayet bitmeyecektir. Bugün biz bu toprakları alsak belki yarın yeniden elimizden çıkacak, bu Kudüs etrafındaki imtihanın bir parçası. Bize düşen bu imtihanı verecek miyiz?"

Kudüs'ün özgürleşmesinin, her Müslümanın önce kendi çevresindeki yanlışlıkları düzeltmesi, zor durumda olanlara yardım etmesinden geçtiği düşüncesini paylaşan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsrail Filistin topraklarını işgal ederken, 'Yaşlıları öldürelim, gençler nasılsa Filistin'i unutacaktır' demiştir. Şimdi 31 Mayıs geldi. Biz bu Mavi Marmara yürüyüşlerini niçin yapıyoruz? İsrail her yürüyüşümüzü takip ediyor ve en çok korktukları şey kalabalıklardır. Çünkü zalimler, kalabalıklardan korkar. Mekke'yi fetheden İslam ordusu, dar bir boğazdan geçerek kalabalık göründü ve düşmana korku saldı. O yüzden bizim gençlerimiz, İsrail'e 'Sen yaşlıları öldürdün, üç yaşındaki çocuğun üstüne bomba yağdırdın, annesini katlettin ama biz dünyanın her yerinde 31 Mayıs'ta Mavi Marmara'yı anmak için meydanlardayız' dediğinde, İsrail'in kalbine korkuyu salarsınız."

Konuşmanın ardından Mavi Marmara oyunu sahnelendi.

Oyunun yazarı ve yönetmeni Zafer Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyunun İsrail ablukasındaki Gazze'ye yardım malzemeleri götürmek üzere bir grup gemiyle yola çıkan, 31 Mayıs 2010'da İsrail saldırısına maruz kalan Mavi Marmara gemisinde yaşananları ele aldığını anlattı.

Tekin, oyunda aynı zamanda İsrailli bir komutanı canlandırdığını belirterek, şöyle konuştu:

"Daha önce İHH'nın bizden isteği üzerine birçok yerde 'Mavi Marmara' oyununu oynadık. On dört metrelik gemi dekoruyla, plato kurularak gemiye İsraillilerin saldırdığı o baskın anını ilk kez burada sahneleyeceğiz. İzleyicinin İsraillilerin ümmetin güzel insanlarına neler yaptıklarını bir kez daha yaşamaları için gemi dekorunu yaptık. Burası bir başlangıç olacak, başka yerlerde de sahnelemeye devam edeceğiz."

Oyunda baskın sonrasında İHH İnsani Yardım Derneği Genel Başkanı Yıldırım'ın, İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu ve Uluslararası Hukukçular Birliği Üyesi Gülden Sönmez'in, gemi kaptanının İsrailliler tarafından sorgulanışının temsil edildiğini aktaran Tekin, oyunda, 7'si profesyonel, yaklaşık 30 kişilik bir ekibin rol aldığını kaydetti.

Oyunun ardından, Grup Yürüyüş de bir konser verdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.