Prof. Dr. Emrullah Eken

Prof. Dr. Emrullah Eken

“Mavi Marmara” Ümmetin Gözyaşı Deryasında Yoluna Devam Ediyor

“Mavi Marmara” Ümmetin Gözyaşı Deryasında Yoluna Devam Ediyor

Yıllardır İsrail ablukasında yaşama tutunmaya çalışan mazlum Gazze halkına insani yardım malzemesi götürmek amacıyla ölümü göze almış yaklaşık 600 kişi (16’sı Konyalı), 22 Mayıs 2010 tarihinde “Mavi Marmara” adlı bir gemiyle Sarayburnu'ndan Filistin'e hareket etti.

Ümmetin gözbebeği İHH İnsani Yardım Vakfı'nın organizasyonu ile gerçekleşen yardım filosunda çoğunluğu erkeklerden oluşan yolcuların içerisinde az sayıda kadın ve 6 aylık bir bebek de bulunuyordu. Gemi Gazze'ye doğru seyrederken Akdeniz'de uluslararası sularda 31 Mayıs gecesi İsrail askerleri tarafından kuşatıldı ve baskına uğradı. Gemiye müdahale edilmeden önce geminin ve içerisindeki insanların tüm iletişim kanalları İsrail tarafından engellenmişti. Buna rağmen gemideki bazı insanlar görüntü alma imkânı bulmuş ve müdahale anındaki görüntüler tüm dünyaya aktarılmıştı. Kendisini teknolojinin tek ve mutlak hâkimi olduğunu zanneden İsrail bu durumu hesap edememişti. Böylece İsrail askerlerinin gemiye havadan ve denizden çıkartma yaptıklarını, bu esnada silah ateşiyle yaralananların geminin ortasında kalakaldıklarını, sağa sola koşuşan insanlardaki dehşet havasını net bir şekilde televizyonlarda izleyebiliyorduk.

‘Mavi Marmara’ya binen yiğit ve korkusuz insanlar belki de büyük ve tarihi bir olayın tetikleyicileri ve yaşayan şahitleri olacaklarından habersizdi. 10 şehit (Biri Konya/Beyşehirli, Cengiz SONGÜR) ve çok sayıda yaralının kurban verildiği bu tarih öyle bir tarih ki; İslam Dünyası üzerinde ‘Muazzam bir erken uyarı sistemi’ oluşturarak ‘Ümmet Bilinci’ni tekrar filizlendirdi. Çünkü “Mavi Marmara” Ümmetin gözyaşı denizinde hedefine doğru yol alıyordu. Bu denizi besleyen pınarlar kıyamete kadar asla kurumayacaktır. ‘Mavi Marmara’ şehitlerinin yetim kalan çocuklarının göz pınarlarından akan yaşlar kuruyabilir mi? Onların eşleri, anneleri, babaları, akrabaları, arkadaşları ve sevenlerinden akan gözyaşı dinebilir mi? Bütün bunlara şahit olan ümmetin gözyaşı sona erebilir mi? Elbetteki HAYIR!

Katil İsrail’in gece yarısı 31 Mayıs 2010 tarihinde, “Mavi Marmara Gemisi”ne vahşice saldırışının 5. yıldönümüne yaklaşıyoruz. Unutmamalı ve unutturmamalıyız! Bu münasebetle Konya İHH’nın 24 Mayıs Pazar saat 19.00’da Kültür Park’ta düzenleyeceği, İHH Genel Başkanı Sayın Bülent YILDIRIM’ın da katılımıyla gerçekleşecek, “Mavi Marmara Kardeşlik Gecesi”ne tüm Konyalıları davet ediyoruz. Programa Genel Başkanımızın yanı sıra Grup Yürüyüş ve Rabia Şehidimiz Esma El Biltaci’nin ağabeyi Ammar Biltaci de konuk olarak katılacaktır. Mayıs ayı içerisinde Suriye’ye göndermeyi düşündüğümüz gıda malzemesi yüklü tırlardan 10’unu (belki daha fazlasını) bir konvoy halinde bu program kapsamında yola çıkarmayı ve uğurlamayı planlıyoruz. Biiznillah Dünya buna şahid olacak, hiç kuşkusuz bu manzara karşısında mazlum coğrafyaların umudu artacak, zalimler ve onun destekçileri tir tir titreyecekler.

Birileri otoritenin iznini bekleye dursun! Mavi Marmara Ümmetin gözyaşı deryasında yoluna devam ediyor. ‘Mavi Marmara’ yoluna devam ettikçe, İslam Ümmetin uyanışı devam edecek ve fesat çıkaran ayrık otları da bir bir ayıklanarak taraflar ortaya çıkacak. Artık Dünya mazlumları için ‘Yer demir gök bakır değil!’  

Davamız, Âlemlerin Rabbi olan Allah’a kulluk davasıdır. Çağrımız, insanlık ailesine hayırhah kardeş olmayadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Prof. Dr. Emrullah Eken Arşivi
SON YAZILAR