Mbk Üyesi Ahmet Er Toprağa Verildi

Mbk Üyesi Ahmet Er Toprağa Verildi
Manisa'nın Akhisar ilçesinde toprağa verilen Er için düzenlenen cenaze törenine, BBP Genel Başkanı Destici ile AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı

MANİSA (AA) - Türkiye'de, 27 Mayıs 1960 darbesi sonrası kurulan Milli Birlik Komitesinin (MBK) üyesi emekli Yüzbaşı Ahmet Er, Manisa'nın Akhisar ilçesinde toprağa verildi.

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün, 90 yaşında hayatını kaybeden Er için cenaze töreni düzenlendi.

Sünnetçiler Camisi'nde kılınan cenaze namazına Er'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, bağımsız milletvekili Ümit Özdağ, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, BBP Manisa il ve ilçe yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

- "Fikir ve gönül insanıydı"

AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ, Er'in büyük bir devlet adamı olduğunu söyledi.

Selçuk Özdağ, şunları kaydetti:

"(Dünyada kapitalizm vardır, komünizm vardır ama üçüncü bir yol da vardır) diyerek meydan okuyan bir şahsiyetti. Cumhurbaşkanımız biraz önce arayıp baş sağlığı dilediler. Başbakanımız Binali Yıldırım da arayıp taziyelerini bildirdi. Cumhurbaşkanımız daha önce de iki defa arayarak hastalığında ilgilenmişti. Bir sefer de Cumhurbaşkanımız kendisine hastalığı için dua ettiğini söylediği zaman 'Biz de size dua ediyoruz, yolunuz açık olsun' demişti. Cumhurbaşkanımıza, ‘Allah Türkiye’ye yardım etsin, Allah bu millete ve devlete zeval vermesin’ diyerek duada bulunmuşlardı."

BBP Genel Başkanı Destici de Er'in son nefesine kadar gençliğin gelişmesi için gayret gösterdiğini ifade etti.

Er'in fikir ve gönül insanı olduğu söyleyen Destici, "Ahmet ağabeyin bize bıraktığı eserleri var. Davasından vazgeçmeden bir hayat yaşadı. Biz de onlara layık olmaya çalışacağız. Onların bize bıraktığı alperenlik davasını yürüteceğiz." şeklinde konuştu.

Ahmet Er’in cenazesi Sünnetçiler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.