Mdob'tan "Down Kafe" Yararına Konser

Mdob'tan "Down Kafe" Yararına Konser
Mersin Devlet ve Opera Balesi (MDOB), engelli bireylerin ve çocukların görev yaptığı Down Kafe'ye destek olmak için konser verdi

MERSİN (AA) - Mersin Devlet ve Opera Balesi (MDOB), engelli bireylerin ve çocukların, hem görev yaptığı hem de bir araya gelerek sosyalleşme imkanı bulduğu Down Kafe'ye destek olmak için konser verdi.

Mezitli Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen, MDOB’dan Tarık Aydoğan'ın organize ettiği, şef Anıl Aydın'ın yönettiği yaz konserinde, dünyaca ünlü bestecilerin eserleri seslendirildi.

Sanatçılar, repertuvarlarında Türk Halk Müziği'nin önemli eserlerine de yer verirken, down sendromlu çocuklar da konser boyunca dans ederek doyasıya eğlendi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, konserin ardından yaptığı konuşmada, MDOB sanatçılarına teşekkür ederek, "Mersin'in çok gözde bir opera ve balesi var. Sanatı halkın ayağına götürmek adına her türlü etkinliği düzenliyorlar. Önümüzdeki günlerde hayata geçerek Mezitli'de büyük bir eksikliği kapatacak olan amfi tiyatromuzda ve yine gelecek ay ihalesini yapacağımız kültür merkezimizde çok daha büyük organizasyonlarımızı yine birlikte yapacağız." dedi.

Down Kafe hakkında da bilgiler veren Tarhan, şunları kaydetti:

"Burası down sendromlu gençlerin işlettiği, hizmet ettiği bir yer. Burayı, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) ile beraber yürütüyoruz. ZİÇEV bize her hafta değişik 2 veya 3 arkadaşımızı yönlendiriyor. Bu çocuklarımızın aileleri de çocuklarının sosyalleşmesinden son derece mutlular. Açıldığı günden bu yana kafeye destek veren tüm Mersin halkına sonsuz teşekkürlerimizi sunarım."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.