Meclis, çocuğun üstün yararı için çalışacak

Meclis, çocuğun üstün yararı için çalışacak
Çocuklara Yönelik İstismar Olaylarının Araştırılması Komisyonu Başkanı Tunç:- "Bizim komisyonumuz çocuğun üstün yararını gözetecek. Bizim için çocuk, her şeyden önemli. Çocuklarımızın korunması adına da Meclis olarak üzerimize düşeni yapacağımıza inanıyor

TBMM (AA) - SEVAL GÜLER- TBMM'de kurulan Çocuklara Yönelik İstismar Olaylarının Araştırılması Komisyonunun Başkanı AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, çalışmalarının önceliğinin çocukların korunması olduğunu belirterek, "Bizim komisyonumuz çocuğun üstün yararını gözetecek. Bizim için çocuk, herşeyden önemli. Çocuklarımızın korunması adına da Meclis olarak üzerimize düşeni yapacağımıza inanıyorum." dedi.

Meclis'te tüm partilerin oylarıyla kurulan Başta Cinsel İstismar Olmak Üzere Çocuklara Yönelik Her Türlü İstismar Olaylarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu Başkanı Tunç, AA muhabirinin komisyonunu amacı ve çalışmalarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Komisyonun ilk toplantısında divanını oluşturduğunu, bir sonraki toplantıda da çalışma esas ve usüllerinin belirlenmesi yönünde karar alındığını aktaran Tunç, üye milletvekillerinin önerileri ve uzman görüşleri doğrultusunda yol haritası belirleyeceklerini söyledi.

Tunç, komisyonda dinlenecek kurum, kuruluş ve kişilere ilişkin de görüş ve önerilerin ortaya konacağını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konu çok önemli bir konu. Başta cinsel istismar olmak üzere çocuğa yönelik her türlü istismarı araştırma görevimiz var bizim. Karaman'daki bu çirkin olaydan sonra hassasiyetler çok daha öne çıktı. O olaydan sonra bütün gruplar bu hassasiyetleri dile getirerek Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergeler verdiler. Bu önergeler birleştirilerek Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Bize verilen görev sorumluluğu ağır olan bir görev. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onları her türlü kötülükten korumamız lazım. Bu anlamda komisyona büyük görev, sorumluluk düşüyor."

-"Sadece cinsel değil, her türlü istismarı araştıracağız"

Komisyon çalışmalarının sonunda Meclis Genel Kuruluna ayrıntılı bir rapor sunmayı hedeflediklerini belirten Tunç, yalnızca cinsel değil, fiziksel ve ekonomik de olmak üzere çocuklara yönelik her türlü istismarı ayrıntılı olarak ele alacaklarını bildirdi.

Bugüne kadar yapılmış araştırma ve yayınlardan da faydalanacaklarını anlatan Tunç, "Olayı çocuk hukuku kapsamında değerlendirmek, genel çerçeveden bakmak lazım. Karaman'daki olay gibi çirkin hadiselerin bir daha gerçekleşmemesi için tespitlerimizi yapmamız ve o anlamda da uygulayıcılara ışık tutacak bir raporu ortaya çıkarmamız lazım." diye konuştu.

Komisyonun konusu itibariyle kamuoyunun çalışmaları dikkatle takip edeceğini dile getiren Tunç, toplumun bilgilenmesini önemsediklerini ancak önceliklerinin çocukların zarar görmemesi olduğunun altını çizdi.

-"Tedbirli olacağız"

Tunç, "Bizim komisyonumuz çocuğun üstün yararını gözetecek. Bizim için çocuk, her şeyden önemli. O nedenle tedbirli olacağız. Komisyonda ifade edilecek isimlerin deşifre olmaması, ailelerin ve çocukların zarar görmemesi gerekiyor. Çalışmalar hakkında basını en iyi şekilde bilgilendireceğiz ama her zaman çocuğun yararını gözeteceğiz. Çocuklarımızın korunması adına da Meclis olarak üzerimize düşeni yapacağımıza inanıyorum." değerlendirmesine bulundu.

Yılmaz Tunç, komisyonun çalışmalarına ilişkin yol haritasının belirlenmesinde konunun hassasiyeti nedeniyle uzmanların görüşlerine başvuracaklarını da kaydetti.

Komisyonun tüm partilerin oylarıyla kurulduğunu hatırlatan Tunç, "Bu konuda komisyonun tüm üyelerinin çocuğun üstün yararından hareketle çalışmalara emek vereceklerine inanıyorum." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.