Meclis iki hafta yoğun çalışacak

Meclis iki hafta yoğun çalışacak
HDP'nin Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmeler 2 Mayıs Pazartesi günü yapılacak- Genel Kurul, haftalık çalışma günlerinin dışında, 30 Nisan Cumartesi ile 2-6 Mayıs Pazartesi-Cum

TBMM (AA) - Haftalık çalışma günlerinin dışında 30 Nisan Cumartesi ile 2-6 Mayıs Pazartesi-Cuma günleri de çalışacak. TBMM Genel Kurulunda, HDP'nin Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmeler 2 Mayıs Pazartesi günü yapılacak.

AK Parti, Danışma Kurulu toplanamadığı için Meclis'in iki haftalık mesaisine ilişkin grup önerisini Genel Kurula getirdi.

Kabul edilen öneriye göre; Suçluların İadesine İlişkin Avrupa Sözleşmesine Ek Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Ceza İşlerinde Karşılıklı Adli Yardım Avrupa Sözleşmesine İkinci Ek Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Suçluların İadesine İlişkin Avrupa Sözleşmesine Ek Üçüncü Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Suçluların İadesine İlişkin Avrupa Sözleşmesine Ek Dördüncü Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği Arasında İzinsiz İkamet Eden Kişilerin Geri Kabulüne İlişkin Anlaşma ile Oluşturulan Ortak Geri Kabul Komitesinin 2/2016 Sayılı Kararının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Kolluk Gözetim Komisyonu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı ile TBMM Üyeliği Etik Yasa Teklifi gündemin ön sırasına alındı.

Genel Kurul, haftalık çalışma günlerinin dışında 30 Nisan Cumartesi ile 2-6 Mayıs Pazartesi-Cuma günleri de mesai yapacak. Bugün, söz konusu uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin tasarılar ile kolluk gözetim komisyonu kurulmasına ilişkin tasarının tamamlanmasına kadar çalışılacak.

TBMM Genel Kurulu, 3-10-17-24-31 Mayıs Salı günleri, sözlü sorular ile diğer denetim konularını görüşmeyerek gündemdeki tasarıları ele alacak. 4-11-18-25 Mayıs Çarşamba günleri ise sözlü sorular görüşülmeyecek.

HDP'nin, başta hidroelektrik santraller olmak üzere cerattepe, yeşil yol, kuzey marmara otoyolu ve diğer büyük projelerle ekolojik yıkım gerçekleştirildiği ve bu yıkımda sorumluluğu bulunduğu iddiasıyla Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmeler, 2 Mayıs Pazartesi günü yapılacak.

Genel Kurul, 3-4-5-6 Mayıs Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma günlerinde gündemde yer alan tasarıları görüşücek.

Birleşimlerde saat 24.00'e kadar programın tamamlanamaması halinde, günlük programın bitmesine kadar çalışılacak. TBMM Üyeliği Etik Yasa Teklifi "temel kanun" olarak ele alınacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.