Meclis Kürsüsünde Bu Kez Kadınlar Söz Aldı

Meclis Kürsüsünde Bu Kez Kadınlar Söz Aldı
Esenyurt Belediyesi Meclis üyeleri Mercan Koç ve Birgül Çay Mart ayı meclis toplantısında 8 Mart Dünya Kadınlar günü ile ilgili konuşma yaparak, kadınlara yönelik şiddeti kınadılar.Esenyurt Belediyesi...

Esenyurt Belediyesi Meclis üyeleri Mercan Koç ve Birgül Çay Mart ayı meclis toplantısında 8 Mart Dünya Kadınlar günü ile ilgili konuşma yaparak, kadınlara yönelik şiddeti kınadılar.

Esenyurt Belediyesi Mart ayı Meclis toplantısı gerçekleşti. Meclis Başkan Vekili Gürbüz Süleymanoğlu’nun yönettiği toplantıda, toplam 20 gündem maddesi görüşüldü. Mart ayı meclis gündeminde yeni hizmete girecek olan 3 okula isim vermeye ilişkin gündem maddesi dikkat çekti. Buna göre yeni okulların isimleri, eski Milli Eğitim Bakanları Prof. Dr. Ömer Dinçer, Doç. Dr. Hüseyin Çelik ve eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu’nun isimlerinin verilmesi tartışmaya neden oldu.

CHP GURUBU ESKİ CUMHURBAŞKANLARINI ÖNERDİ

CHP’li meclis üyeleri hizmete girecek olan okullara verilen isimlere itiraz ederek, CHP adına Yavuz İren ve Taner Uluğ hizmete girecek olan bu okullara Türkiye’deki bütün kesimlerin kabulleneceği isimlerin olması yönünde öneride bulundular. CHP gurubunun önerdiği İsimler arasında 10’ncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve 11’ci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de vardı. Yavuz İren’in konuşmasının ardından söz alan AK Parti grup sözcüsü Mustafa Akboğa hizmete girecek olan okullara verdikleri bu isimlerin 12 yıl boyunca Esenyurt’a ve Türkiye’ye büyük katkıları olmuş kişiler olduğunu dile getirdi. Akboğa, Esenyurt ’ta daha çok sayıda yeni okul projesi çalışmalarının olduğuna vurgu yaptı.

KADIN MECLİS ÜYELERİNDEN 8 MART KONUŞMASI

Gündem maddelerinin görüşülmesi ardından AK Parti gurubu adına meclis üyesi Mercan Koç, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak kadınların erkeklere Allah’ın emaneti olduğunu ve kadına şiddet uygulayan tüm erkeklerin aciz birer kişi olduğunu dile getirdi. Özgecan Aslan’ın katledilişine dikkat çeken Mercan Koç’un konuşmasının ardından CHP grubu adına kürsüye çıkan Birgül Çay söz aldı. Birgül Çay, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak kadınların kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde durabileceğine ve toplumun en önemli parçası olduğunu söyledi.

Mercan Koç ve Birgül Çay’ın konuşmasının ardından Meclis Başkanvekili Gürbüz Süleymanoğlu da tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak kadınlara yönelik yapılan tüm şiddet unsurlarını kınadı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.