'Meclise Bombayı Bizzat Kendim Attım'

'Meclise Bombayı Bizzat Kendim Attım'
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında TBMM'yi bombalayan Hava Pilot Kurmay Yarbay Balıkçı, savcılık ifadesinde, "Meclisin üzerine joystickteki bomba butonuna basarak LGB bombasını bırakıp ayrıldım." dedi

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında TBMM'yi bombalayan Akıncı'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli Hava Pilot Kurmay Yarbay Hasan Hüsnü Balıkçı, savcılık ifadesinde, "Emre istinaden belirlemiş olduğumuz koordinata doğru yaklaşarak hedefe kilitlendim. Meclisin üzerine joystickteki bomba butonuna basarak sol kanat altında bulunan bir adet LGB bombasını bırakıp oradan ayrıldım" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Balıkçı'nın savcılık ifadesinin bir bölümü ortaya çıktı.

İfadesinde, gece yarısı DESK'te bulunan Yüzbaşı Ahmet Tosun'un kendisine uçuş için hazır olmasını ve Yüzbaşı Uğur Uzunoğlu ile havalanmasını söylediğini belirten Balıkçı, "ARSLAN 5" kodunu kullanarak kalkış yaptıktan sonra Yüzbaşı Ahmet Tosun'un telsizden kendilerine Türkiye Büyük Millet Meclisi açık alanı bahçe kısmına bomba atmaları yönünde emir verdiğini aktardı.

-"Mutabık mıyız?"


Bu emrin, kendisine iletilmesi için 4. Üs Harekat Komutanı Albay Ahmet Özçetin tarafından verildiğini düşündüğünü belirten Balıkçı, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 5 dakika Uğur Yüzbaşı ile bu emrin değerlendirmesini yaptıktan sonra teyit için DESK'e emir tekrarı yaptırmadık. Uğur Yüzbaşı Meclisin koordinatlarını uçakta bulunan sisteme girdi. Bize verilen emrin gereği koordinatlar Meclis bahçesiydi. Daha sonra Yüzbaşı Uğur, koordinatların arkasını ve önünü araştırdı. Bombayı en uygun nereye atarız diye uçakta resim incelemesi yaptı. Bombayı atmak için hazırlıklarımız bittikten sonra Uğur Yüzbaşı bize emri veren DESK'teki Ahmet Tosun'a telsizden 'Mutabık mıyız?' diye sordu. Yüzbaşı Ahmet Tosun da telsizden bize hitaben 'Ateş emri veriyorum, atış yapın' dedi. Ben de bu emre istinaden belirlemiş olduğumuz koordinata doğru yaklaşarak hedefe kilitlendim. Meclisin üzerine joystickteki bomba butonuna basarak sol kanat altında bulunan bir adet LGB bombasını bırakıp oradan ayrıldım."

Bu eylem esnasında uçakta bulunan ve top diye tabir edilen makineli tüfekleri kullanmadığını söyleyen Balıkçı, daha sonra DESK'ten Ankara semalarında yüksek hızla alçak uçuş yapmaları doğrultusunda bir emir geldiğini aktardı.

-"Meclise atılan bombayı bizzat kendim attım"


Bu emri de yerine getirdiklerini ifade eden Hasan Hüsnü Balıkçı, havada yaklaşık 45-50 dakika kaldıktan sonra yakıt azalınca Akıncı Hava Üssü 141. Filo'ya döndüklerini bildirdi.

Havadayken Diyarbakır'dan gelen ve uçuş kodları "Pars" olan pilotların anonslarını duyduğunu bildiren Balıkçı, ancak bu pilotların ne konuştuğunu anlayamadığını söyledi. Balıkçı, "Bana sorduğunuz bombalama eyleminde, sadece Meclise atılan bombayı bizzat kendim attım. Diğer Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Ankara Emniyetine atılan bombanın kim ya da kimler tarafından atıldığını bilmiyorum." dedi.

Yarbay Balıkçı, Resmi Gazete'nin 27 Temmuz tarihli mükerrer sayısında yayımlanan "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kararname" kapsamında TSK'dan çıkarılmış, askeri rütbesi de alınmıştı.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.