Meclisteki 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Programı

Meclisteki 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Programı
TBMM Başkanı Kahraman:-"Özel gündemli oturumda Cumhurbaşkanımızın Genel Kuruldan milletimize hitap etme imkanı olmadığından, kendilerine, aynı gece düzenlenen anma töreninde Meclis alanında konuşma imkanı sağlanmıştır"-"Cumhurbaşkanımızın takip ettiği öze

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Meclis Genel Kurulunda yapılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da hazır bulunduğu özel oturumda Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin görüşlerini ifade ettiğini anımsatarak, "Özel gündemli oturumda Cumhurbaşkanımızın Genel Kuruldan milletimize hitap etme imkanı olmadığından, kendilerine, aynı gece düzenlenen anma töreninde Meclis alanında konuşma imkanı sağlanmıştır." ifadesini kullandı.

Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin dünkü TBMM Grup Toplantısı'nda, Meclisteki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programıyla ilgili konuşmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İsmail Kahraman, 15 Temmuz 2016'da milletçe göğüslenen ve önlenen hain darbe teşebbüsünün birinci yılının, bütün Türkiye ve yurt dışında birlik içinde, büyük coşkuyla anıldığını vurguladı.

Ankara'daki programın Meclis bünyesindeki etkinliklerinin TBMM Başkanlığınca planlandığını ve icra edildiğini belirten Kahraman, "15 Temmuz darbe girişiminin ilk yıl dönümü olduğu için anma faaliyetleriyle ilgili henüz yerleşik bir çerçeve oluşmamıştır. Bu sebeple faaliyetler sırasında bazı aksamaların olması tabiidir. Her şeye rağmen faaliyetler güzel olmuştur. İlerideki yıllarda, bugünün artıları, eksileri göz önüne alınarak örnek programlarla Demokrasi ve Milli Birlik günleri yapılacak, 15 Temmuz unutulmayacak, unutturulmayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Genel Kurulunda yapılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da hazır bulunduğu özel oturumda Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin görüşlerini ifade ettiğini kaydeden Kahraman, şöyle devam etti:

"Özel gündemli oturumda Cumhurbaşkanımızın Genel Kuruldan milletimize hitap etme imkanı olmadığından, kendilerine, aynı gece düzenlenen anma töreninde Meclis alanında konuşma imkanı sağlanmıştır. Her ne kadar Genel Kurulda yapılan özel oturumda bütçe görüşmelerine benzer konuşmalar yapılmışsa da partilerimiz demokrasiye olan bağlılığımızı ifade etmişler, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anmışlardır. Cumhurbaşkanımızın takip ettiği özel oturum sonrası İstanbul'daki programlara katılması ve gece yarısından sonra tekrar Ankara'ya geliş saatlerine uygun ayarlamalar, programda ve zamanlamalarda zaruri değişiklikler gerektirmiştir.

Meclis Başkanlığı, böylesi bir günde elinden gelen gayreti ve hassasiyeti göstermiştir. Özlemimiz, husumet ve kavga anlayışının demokrasimize ve milli birlik ruhumuza fayda sağlamayacağı şuuru içinde geleceğe emin adımlarla yürüyüşümüze devam etmektir. Tekraren 'Demokrasiye evet, darbelere hayır' diyoruz."

Aziz şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını, gazilere ve millete şükranlarını sunduklarını belirten Kahraman, "Bütün dünya bilsin ki milletimizi bölmek, bayrağımızı indirmek, vatanımızı parçalamak, devletimizi yıkmak, ezanlarımızı susturmak ve bu millete diz çöktürmek asla mümkün olmayacaktır." ifadesini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.