'Meclisteki her bir fert namus borcu olarak bakmalıdır bu işe'

'Meclisteki her bir fert namus borcu olarak bakmalıdır bu işe'
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Meclisteki "dokunulmazlık" teklifi oylamasına ilişkin "TBMM, milletimizin iradesiyle oluşan, milletimizin iradesinin yansıdığı yerdir. Meclisteki her bir fert namus borcu olarak bakmalıdır bu işe." dedi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Meclisteki "dokunulmazlık" teklifi oylamasına ilişkin "TBMM, milletimizin iradesiyle oluşan, milletimizin iradesinin yansıdığı yerdir. Meclisteki her bir fert namus borcu olarak bakmalıdır bu işe. Bölücü terör örgütüne sempatisi olan partinin ne yazık ki ana muhalefet partisiyle aynı noktada buluşması bütün milletimizin vicdanını yaralamıştır." dedi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret eden Topçu, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük probleminin bölücü terörle mücadele olduğunu bildirdi.

Terörle mücadelede hukuk içerisinde mücadelesiyle ilgili meri kanunların geliştirilmesi de dahil olmak kaydıyla devletin, kamunun her alanında ve Mecliste terörün önünde, arkasında, sağında ve solunda duran bütün unsurların temizlemeye kararlı olduğunu belirten Topçu, şunları ifade etti:

"Tabii ki bu Meclisimiz noktasında halledilecek bir mesele. TBMM, milletimizin iradesiyle oluşan, milletimizin iradesinin yansıdığı yerdir. Millet iradesi terörle mücadele konusunda ne diyor? Meclisteki her bir fert namus borcu olarak bakmalıdır bu işe. Bölücü terör örgütüne sempatisi olan partinin ne yazık ki ana muhalefet partisiyle aynı noktada buluşması, bütün milletimizin vicdanını yaralamıştır. Bütün milletten kastın Kürt'ün, Türkmen'in, Çerkes'in, Laz'ın, kim kendini nasıl ifade ediyorsa etsin, ayyıldızlı bayrak alında bir ve beraber yaşamaya kararlı bütün milletimizin vicdanını kanattı ama ben güveniyorum inşallah önümüzdeki oylamada kahir ekseriyeti, milletimizin beklediği, bu bölücü terör unsurlarına yardım ve yataklık ederek destek olanları, kendi seçtiği vekiller, kendi meclisinden temizleyecek. Bununla da kalınmamalı, kamudan temizlenmeli. Nasıl ki çukur başında yok ediliyorsa aslanlarımız tarafından, evlatlarımız tarafından, bayrağa sarılıp gül demeti gibi gelmelerine rağmen kararlı bir şekilde orada o çukur başlarında duranları yok ediyorlar. Kamuda da yok edilmeli gerekirse bir an evvel meri kanunlar değiştirilerek bunlar vatandaşlıktan da çıkarılmalı."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.