Medıcana’da Yenidoğan Eğitimi

Medıcana’da Yenidoğan Eğitimi
Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün Medicana Konya Hastanesi’nde düzenlediği Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimini tamamlayan sağlık personelleri sertifikalarını aldı

Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün Medicana Konya Hastanesi’nde düzenlediği Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimini tamamlayan sağlık personelleri sertifikalarını aldı.

Konya’da bulunan özel hastanelerin doğum salonu, yenidoğan yoğun bakım ve ameliyathanede çalışan sağlık personeline 18-20 Mart tarihleri arasında Medicana Konya Hastanesi’nde eğitim verildi. Sertifika töreninde yapılan konuşmalarda, “Tüm dünyada yılda 4 milyon yenidoğan ölmekte ve bunların yüzde 23’ü doğum sonrası asfiksiye bağlı kaybedilmektedir. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de asfiksi temel bir neonatal sorun olmayı sürdürmekte ve özel bir neonatal deneyimi olmayan kurumlarda da neonatal resüsitasyon gereksinimi doğabilmektedir” denildi.

Törende, Yenidoğan Canlandırma Programı kapsamında yer alan uygulayıcı ve eğitici eğitimlerin Türkiye geneline yaygınlaştırılarak, 2014 yılı sonu itibariyle 2 bin 310 uygulayıcı kursunda, 47 bin 382 sağlık personeli (Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları, Anestezi Uzmanları, Pratisyen Hekimler, Ebeler, Hemşireler, Anestezi Teknisyenleri vs.) eğitildiği, neonatal döneme yönelik yürütülen NRP ve diğer çalışmalar sonucunda bebek ölüm hızının binde 7,8’e, neonatal ölüm hızının ise binde 4,2’ye düştüğü belirtildi.

Tören, kursu başarıyla tamamlayan 24 sağlık çalışanının sertifikalarını alarak hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.