Medine imamına namaz sırasında şok saldırı

Medine imamına namaz sırasında şok saldırı
Medine’de İmam Huzeyfi’ye, Mescid-i Nebevi’de sabah namazını kıldırdığı sırada saldırı girişiminde bulunuldu.

Suudi Arabistan’ın Medine şehrinde Peygamber Efendimiz (sav)’in kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi’de sabah namazı kılındığı sırada akli dengesinin bozuk olduğu belirtilen bir kişi tarafından İmam Ali Huzeyfi’ye saldırı girişimi gerçekleşti. Namazın ikinci rekatı sırasında bağırarak ön saflara koşan kişi imama birkaç metre kala oradaki güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kamerası görüntüleri yayınlanan şok olayda saldırgan, ön saflara doğru bağıra bağıra koşarak İmam Huzeyfi’yi hedef alıyor. Her namazda ön saflarda bulunan güvenlik görevlileri durumu fark edince saldırganı yakalıyor. Kısa bir arbedenin ardından saldırgan polis merkezine götürülüyor. Saldırıyı fark eden İmam Huzeyfi ise kıraat sesini daha da yükselterek namazına devam ediyor.

Olayla ilgili açıklama yapan Medine Emniyeti Basın Sözcüsü Fehd Bin Amir El Ganim, şahsın yüksek seslerle safları tek tek aştığını ve en ön safa ulaştığını, amacının İmam Huzeyfi’ye saldırmak olduğunu belirtti. Ganim, 40 yaşında olduğunu ifade ettiği saldırganın uzun süredir psikolojik tedavi gördüğünü söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.