Meğer kilo vermek bu kadar basitmiş! Tek yapmanız gereken...

Meğer kilo vermek bu kadar basitmiş! Tek yapmanız gereken...
 Muhabir
Fazla kilolarıyla başı dertte olan hemen herkes kilo vermek için diyet uygulayıp fiziken tekrar zinde kalmaya çalışıyor. Fazla kilolardan kurtulmanın yanında psikolojik olarak da kendinizi iyi hissetmenin çok basit bir formülü var...

Yürüyüş yapmak, fiziksel ve zihinsel sağlığınızı iyileştirmenin, stresi azaltmanın ve aynı zamanda çevre için bir şeyler yapmanın harika bir yoludur. Kısa mesafeler için arabayı geride bırakın ve yürüyün. Yürüken manzaranın keyfini çıkarabileceğiniz gibi yürüyüş yaparken de dinlenebilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz.

kilo-vermenin-en-basit-yolu.jpg

Yürüyüşün sağlığınız üzerindeki etkileri

Yürüyüş sindirimi artırmanın mükemmel bir yoludur. Temiz havaya çıkmak, kendinize zaman ayırmak ve egzersiz yapmak bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Yürüyüşe çıktığınızda özellikle güneş ışığı sayesinde D vitamini eksikliğinizi de giderebilirsiniz.

Her gün yürüyüşe çıkarsanız kan dolaşımınızı güçlendirir, bu da kalp atış hızınızı artırır. Bu sayede, kardiyovasküler hastalık riskinizi azaltırsınız. Yürürken kaslar güçlenir, eklemler ve kemikler korunur, çünkü hareket sinovyal sıvıyı inceltir ve eklem yüzeylerindeki kıkırdak daha iyi beslenir. Bir yürüyüş ve dolayısıyla akıllı telefon veya bilgisayar ekranından ayrılmak da gözler için bir rahatlamadır.

kilo-vermenin-en-basit-yolu3.jpg

Yürüyüş aynı zamanda stresi azaltmanın da harika bir yoludur. Olumsuz düşünce ve duygulardan kurtulmanıza ve kafanızı temizlemenize yardımcı olur. Sabah yürüyüşüi aynı zamanda kilo vermenize yardımcı olan yöntemlerden biridir.

Uzun bir yürüyüş ve dengeli beslenmeyle kalorileri etkili bir şekilde yakabilir ve kondisyonunuzu geliştirebilirsiniz.

kilo-vermenin-en-basit-yolu7.jpg

Yürüyerek karın yağını yakabilir misin?

Düz bir karın isterken aynı zamanda genel sağlığınız için de bir şeyler yapmak ister misiniz? O halde tempolu yürüyüş (yaklaşık saatte 7 km) kesinlikle sizin için iyi bir şeydir. Vücudumuzun neresinde yağ kaybettiğimizi kontrol edemesek de, her gün yürüyüşe çıkmak bel çevreniz üzerinde olumlu etkiler yaratabilir. Yürümek, mide de dahil olmak üzere vücudun her yerindeki yağ birikintilerini parçalayan bir kalori açığı yaratabilir. Düzenli yürüyüş yapmak karın yağını azaltmanıza yardımcı olabilir. Bel çevrenizi mekik gibi uygun egzersizlerle çalıştırmak en iyi yöntemdir.

Düzenli yürüyüşle fazla yağlardan kurtulmak mümkündür. Bunun en güzel yanı, herhangi bir özel ekipmana ihtiyacınız yok veya çok fazla zaman harcamanıza da gerek yok. Sadece rahat ayakkabılarınızı giyin ve yola çıkın.

kilo-vermenin-en-basit-yolu6.jpg

Yürüyüş sırasında kaç kalori yakılır?

Yürürken ne kadar kalori yakabileceğiniz çeşitli faktörlere bağlıdır. Kilonuz, yürüyüşünüzün yoğunluğu ve kat edilen mesafenin uzunluğu. Genel bir kural olarak, kilogram başına ve saatlik yürüyüş başına 2,6 ila 2,9 kilokalori yakarsınız.

Yürürken kişisel kalori tüketiminizi şu şekilde hesaplayabilirsiniz :

Vücut ağırlığınız (kilogram olarak) x yürüyüş süresini (saat olarak) x 2,6 veya 2,9 olarak hesaplayın .

Yürüyüşe çıktığınızda tam olarak vücudunuzun neresinden kilo verirsiniz?

Yürüyüş, eklemlerinizi yormayan, kalori yakan ve kas kütlesini artıran bir kardiyo egzersizidir. Yürüyüşe çıktığınızda belirli bir bölgede değil, vücudunuzun her yerinde kilo verirsiniz.

kilo-vermenin-en-basit-yolu4.jpg

1. İpucu: Daha hızlı yürüyün

Yürürken yaktığınız kalori miktarı aynı zamanda hareket hızınıza ve ağırlığınıza da bağlıdır. Daha hızlı yürürseniz 68 kilo vücut ağırlığıyla 200 kilokalori yakabilirsiniz. Yaklaşık iki çikolata barında 200 kalori vardır. Yağ yakımını gerçekten artırmak için ortalama saatte 7 km hız civarında yürümelisiniz.

2. İpucu: Düzenli olarak yeni rotaları keşfedin

Hep aynı rotadan yürürseniz çabuk sıkılırsınız. Bunun yerine yeni rotaları ve hatta yerleri keşfedin. Bu şekilde kendinize ve rutin değişikliklerinize meydan okursunuz.

3. İpucu: Tepeleri, merdivenleri ve yokuşları kullanın

Ayrıca yürüyüşünüze merdivenleri ve yokuşları da dahil etmeye çalışın. Bu, yürüyüşü çok daha yorucu hale getirir ama aynı zamanda ödülü de yüksektir. Yürüyüşünüze düzenli olarak merdiven veya yokuşları dahil ederseniz yaklaşık yüzde 30 daha fazla kalori yakabilirsiniz. Merdiven çıkmanın güzel bir yan etkisi de kalçalarınız ve uyluk kaslarınız daha da sıkılaşacaktır .

4. İpucu: Kendinize meydan okuyun ve hedefler belirleyin

Gitmeden önce her hafta veya ayda kendinize yeni bir zaman hedefi belirleyin. Örneğin ilk hafta 30 dakikada iki kilometre yürümeyi hedefleyin. Bir veya iki hafta sonra 30 dakikada üç kilometre yapmayı deneyebilirsiniz. Bu şekilde kendinize meydan okuyarak sonuçları hızlı bir şekilde görürsünüz.

5. İpucu: Düzenli olarak yürüyüşe çıkın

Sonuçları görmek için ayda bir yürüyüşe çıkmamanız, düzenli olarak egzersiz yapmanız önemlidir .

Göbek yağından kurtulmak için sıklıkla yürüyüşe çıkmanız gerekmektedir.

(Göbek) yağını kaybetmek istiyorsanız, düzenli egzersiz şarttır. Kilonuzu korumak için haftada en az üç kez günlük rutininize 30 dakikalık yürüyüşler eklemelisiniz.

Hızlı ve etkili bir şekilde düz bir karın istiyorsanız haftada en az beş kez tempolu yürüyüş yapın.

kilo-vermenin-en-basit-yolu2.jpg

Her gün bir saat yürümenin faydası ne olur?

Günde bir saat yürümek genel sağlığınız için iyidir. Hareket kardiyovasküler sisteminizi güçlendirir. Ayrıca kaslara oksijen sağlar ve akciğer kapasiteniz artar. Ayrıca bir saatlik yürüyüş bağışıklık sisteminizi desteklemeye yardımcı olur Koşmak aynı zamanda ruh halinizi ve genel durumunuzu iyileştirmenize de yardımcı olabilir.

Max Planck Topluluğu tarafından yapılan bir araştırma, yürüyüşe çıktığınızda hafızanızın ve konsantrasyon performansınızın önemli ölçüde arttığını göstermiştir. Temiz havada egzersiz yaparak beyne daha fazla oksijen taşınır ve daha uyanık ve daha konsantre olursunuz. Hızlı yürüyerek, pahalı bir spor salonu üyeliğine gerek kalmadan daha fazla kalori ve yağ yakabilirsiniz.

Her gün 30 dakika yürürsem ne olur?

Günde sadece 30 dakika yürümek kilo vermenize, kas kütlenizi artırmanıza ve duruşunuzu iyileştirmenize yardımcı olabilir. Özellikle günlük yaşamda, işinizde veya diğer konularda kendinizi stresli hissediyorsanız, 30 dakikalık bir yürüyüş netleşmenize ve stresi azaltmanıza yardımcı olacaktır.

Arkadaşınızla kafede sohbet etmek yerine parkta uzun bir yürüyüş yapmayı tercih edin. D vitaminini de ücretsiz olarak alacaksınız.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.