Uğur Özteke

Uğur Özteke

Meğer Konya Başbakanı beklermiş!...

Meğer Konya Başbakanı beklermiş!...

Bayram bitti şimdi bayram muhabbeti zamanı. Evet, iki günlük bayram molasının ardından bizim mesai Pazar günü başlamıştı ama dün şehir yavaş yavaş ayağını sürüyerek mesai yapıyordu. Hepimiz birbirimize “Geçmiş bayramınız mübarek olsun” dedikten sonra çayın kahvenin yanında başlıyorduk deşarj olmaya. Muhabbetin ana konusu tartışılmasız yeni hükümet ortaklığı ya da erken seçim idi. Özellikle sermaye ardından da bürokratlar bu konuda çok tedirginler.

İster istemez seçim öncesi ayaklarını gazdan kesen yatırımcı, sanayici, üretici gelinen noktadaki belirsizlik yüzünden nerede ise el frenini çekmek üzereydi.

Muhabbet buralardan yani Ankara’nın en üst seviyelerinden başlayıp “Abi Başbakan Konya’ya niye gelmedi?” sorusuna kadar uzuyordu. Meğer iş dünyası da siyasetçilerde Sayın Başbakanımızı 10 dakikada olsa Konya’da görmek istiyormuş.

Vazifemiz değildi ama Başbakan’ın üzerine kesilip, “Abi bu ortamda nasıl gelecek. Ankara’nın haline baksanıza, saatlik değil dakikalık her şey değişiyor. Başbakan bırakın Konya’ya gelmeyi tuvalete gidemiyordur” desek de meğer buna partililer dahil burun kırın ederek Başbakan’ın bayramı bahane edip şehirde bir görünmesini bekliyorlarmış.    

Vallahi bizim böyle bir beklentimiz olmadı ama bizden söylemesi dünkü sohbetin birinci gündem maddesi bu idi.

………………

İkinci konu ilçelerin dahası ilçe halklarının beklentileri yönündeydi.

Şöyle ki Büyükşehir yasası ile çöplerin toplanmasından suyuna, park yapımından yoluna her şeyi artık Büyükşehir Belediyesinden dahası Tahir Akyürek’ten bekleyen insanımız bizi gördükçe ya da canı sıkıldıkça arıyor ve dolaylı olarak bize boşalıyordu.

Mesela Allah aşkına Başhüyük’ten gelen onlarca fotoğraftan sadece birisini sizlerle paylaşıp kahır dolu cümlelerden de bir kaçını sizlere aktaracağım.

img_3388.jpg

Mesela Başhüyük’te bayram süresince sular akmamış. Başhüyüklü dostlarımız diyordu ki “Abi vallahi de billahi de vatandaşın abdest alacak suyu yok. Çok mağduruz. İnsanların hayır dualarını almak istiyorsan Allah aşkına burayı bir yaz. Yetkililer duysun millet okusun. Muhtarlık olunca buraların işi bitti. Bizimle kimse ilgilenmiyor. Asbestli borularla gelen su şebekeleri iptal edildi. Tek şebekeye düşüldü. Çöpler haftada bir gün alınıyor. Yakınlarda tavuk çiftlikleri var sinekten ağzımızı açamıyoruz. Bizim o güzel eski Başhüyük resmen bitirildi…”

……………..

Bugünlük sadece Başhüyük’ten söz ettik. Sırada daha çok ilçe var. Tabii biz Belediye yöneticilerinin de gayretlerini heyecanlarını çabalarını biliyoruz. Tahir Başkan’ın hassasiyetinin şahidiyiz. Ama yüzölçümü olarak en büyük olan Konya için biraz daha sıkıntı sürecek gibi.

Yarın inşallah kaldığımız yerden devam ederiz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hayat yaşamayı, vefa hatırlamayı, dostluk paylaşmayı gerektirir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Nalçacı trafiğini artık çile olmaktan kurtardığımız zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR