Mehdi Eker'in Aile Mezarlığına Bombalı Tuzak

Mehdi Eker'in Aile Mezarlığına Bombalı Tuzak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, annesinin ve ağabeyinin mezarının ortasına 8 tane onikişer kilogramlık tüp içine yerleştirilmiş el yapımı bomba düzeneği tespit edildiğini söyledi

İSTANBUL (AA) - AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in de bulunduğu AK Parti heyeti, Gülen'in iadesiyle ilgili ABD'nin başkenti Washington'daki temaslarının ardından Türkiye'ye döndü. Eker, dönüşte Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti heyetiyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'nde 20'nin üzerindeki kongre üyesiyle görüşme yaptıklarını söyledi.

Sivil toplum, düşünce kuruluşları, çeşitli yayın organları, bazı kanaat önderleri ve Amerika'da bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla görüştüklerini anlatan Eker, "Amacımız, özellikle 15 Temmuz sürecinde Türkiye'nin tezini anlatmak. Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı hain darbe teşebbüsünün Türkiye'de yarattığı infiali ve buradaki beklentileri, hukuk içerisinde tezlerimizi anlattık. Özellikle senato üyelerinin gerek Cumhuriyetçi Parti'den gerek Demokrat Parti'den Temsilciler Meclisi üyeleriyle oldukça verimli ve olumlu görüşmeler yaptık." diye konuştu.

Daha önceden de TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan'ın başkanlığında CHP ve MHP milletvekilleriyle birlikte bir heyetin ABD'ye gittiğini hatırlatan Eker, "Daha sonra da yine buna benzer ziyaretler olacak. Bu FETÖ gerek 15 Temmuz öncesinde algı operasyonu yaratmak ve gerçekten bir şekilde uluslararası platformda Türkiye'yi zayıflatmak, Türkiye'nin tezlerini çürütmek maksadıyla çok profesyonelce, lobi şirketleri aracılığıyla, orada kamuoyu oluşturma çabaları yapmış, bunu biliyoruz. Görüşmelerimizde bunun etkilerini yer yer gördük." ifadelerini kullandı.

Kongrenin ilk açıldığı tarihten itibaren ABD'de olduklarını aktaran Eker, şunları kaydetti:

"Özellikle, kongre açılır açılmaz. Çünkü ağustos ayında kongre çalışmıyordu. Hemen gitmemizin sebebi oydu. Açılır açılmaz orada bulunmak ve olabildiğince çok sayıda senatör ve Temsilciler Meclisi üyesiyle görüşmekti. Amacımız tezlerimizi anlatmaktı. Hain darbe teşebbüsünün milletimizde yarattığı infiali ve bunun sonucunda FETÖ ve FETÖ liderinin, Pensilvanya'da bulunan Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesinin ve adil bir şekilde yargılanması gerektiğinin önemini vurguladık. Bundan sonraki süreçte de bu çabalarımız devam edecek."

Aile mezarlığına tuzaklanan patlayıcının imha edilmesi

Eker, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde aile mezarlığının yakınına tuzaklanan patlayıcının imha edilmesine ilişkin bir soruya da cevap verdi.

Uçaktan indiğinde Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile telefonla görüştüğünü aktaran Eker, anne, ağabey, amca ve babasının bulunduğu kabristana her bayram arefesinde kesintisiz olarak gittiğini söyledi.

Eker, yarın da kabristana gideceğini, bu durumun da bilindiğini kaydetti.

"Ben o bayram ziyaretini her sene Allah ömür verdikçe yapıyorum. Bundan sonra da yapmaya Allah'ın izniyle devam edeceğim." diyen Eker, şunları söyledi:

"Annemin ve ağabeyin mezarının arasına, tam böyle durup Fatiha okunacak yere, sekiz tane, on ikişer kilogramlık tüp içerisine, düzeneği yerleştirilmiş el yapımı bomba, kabloları mekanizması, düzeneğiyle birlikte tespit edildi. Ayrıca 200'er kilodan 400 kilo da oraya gelen yol üzerine konmuş, hain bir plan. Ben her arefe günü oraya giderim. Son bayramda da gittim. Daha önce de hep gittim. Yani kendimi bildim bileli eğer Türkiye'deysem, gidebilme imkanım varsa hep gittim, bundan sonra da gideceğim. Bu bilinen bir şey, gizli saklı bir şey değil. Gittiğimde de yanımda en az 100 kişi olur. Yani orada gerek akrabalarımdan gerek partili arkadaşlarımızdan gerekse dostlarımızdan, onlar da benimle beraber orada olurlar.”

Eker, terör örgütünün burada vahşi bir teşebbüste bulunduğunu söyledi. Amacının belli olduğunu, bayramda büyük ve ses getirecek bir eylem planlandığına dikkati çeken Eker, "Benim şahsımdan veya aile fertlerimden daha çok, orada dediğim gibi benimle beraber yüzlerce masum insan hedeflenmiş. Çünkü tam işte fotoğraflarını da sayın Valimiz göndermiş, video görüntülerini… Yani mezara 25-30 santim mesafede, çepeçevre mermer kaidenin etrafına yerleştirilmiş” değerlendirmesini yaptı.

Eker, ambulansın gelmesi veya başka bir duruma karşı da iki ayrı patlamaya hazır düzeneğin mezarlığa giden yola yerleştirildiğini belirtti.

Ziyaretin bilinmesinden dolayı emniyet güçlerinin mezarlık çevresinde kontrol yaptığı sırada patlayıcıların bulunduğu ifade eden Eker, uçaktan indikten sonra kendisine haber verildiğini, daha fazla detayı bilmediğini kaydetti.

Mehdi Eker, Şair Erdem Bayazıt’ın bir şiirinde geçen “Ölüm bize ne uzak, bize ne yakın ölüm. Ölümsüzlüğü tattık, bize ne yapsın ölüm” mısralarını anımsatarak, “Bir canımız var. Allahım, ne zaman, nerede, kimin eliyle, ne şekilde, nasıl alacaksa, Allah'ın takdirindedir. Dolayısıyla geldiği zaman emaneti teslim ederiz Allah'ın izniyle. Allah şerefli ölümler nasip etsin." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.