MEHMET BAYKAN, BEDENSEL ENGELLİLER FEDERASYONU'NDA YAŞANANLARA AÇIKLIK GETİRDİ

MEHMET BAYKAN, BEDENSEL ENGELLİLER FEDERASYONU'NDA YAŞANANLARA AÇIKLIK GETİRDİ
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Bedensel Engelliler Federasyonu'nda yaşananlara açıklık getirdi.

- Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Bedensel Engelliler Federasyonu'nda yaşananlara açıklık getirdi.

Baykan, Bedensel Engelliler Federasyonu'nda yaşanan ödenek sıkıntılarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Birkaç gündür bu konu kamuoyunda yoğunlukla yer alıyor. 2015 yılında, federasyonlarımızın Genel Müdürlük ve Spor Toto üstünden, yani Gençlik Spor Bakanlığı kanalıyla kullanacakları, kullanmak istedikleri bütçelerle ilgili görüşmeler yapıyorlar. Bu görüşmeler bu yıl olduğu gibi 2014 yılı başında da tüm federasyonlarımızla yapılmış idi. Federasyonlarımız taleplerini iletirler, faaliyetlerini bildirirler, bütçe uygunluğu doğrultusunda gerek Spor Genel Müdürlüğü, gerekse sponsorluk olarak reklam karşılığı Spor Toto üstünden sayın bakanımızın uygun gördüğü noktalarda, bu uygunluk tabii ki sportif gerçeklerle doğrudan alakalı, uygun gördüğü noktalarda bütçe kullanımı şubat ayı, mart başı itibarıyla her yıl başlar, bu yıl da böyle, geçen yıl da böyle. Geçen yıl Bedensel Engelliler Spor Federasyonumuz bakanlığımızdan 4,5 milyon TL bütçe talep etmiştir. Bu talep ettiği bütçe 1 yıl önce 4 milyon olarak bütçe kullanımı Spor Genel Müdürlüğü, Spor Toto toplamında federasyonumuz tarafından yeterli bulunmadığı için ve yıl boyunca da bu konuda serzenişler olduğu için, tarafımızdan görüşmeler yapan arkadaşlarımıza özellikle Bedensel Engelliler Spor Federasyonumuz'un talep ettiği bütçenin tamamının karşılanabilmesi noktasında iyi çalışılması talimatı verilmiştir. 4,5 milyon TL federasyonun talep ettiği bütçenin tamamı sayın bakanımızın da onayıyla birlikte 2014 yılında federasyona tahsis edilmiştir. Ancak, bütçe görüşmelerinden birkaç ay sonra Bedensel Engelliler Spor Federasyonumuz'un başkanı bu bütçenin yeterli olmayacağını, ek bütçeye ihtiyaç duyulduğunu ilettiği zaman, talep ettiğiniz bütçe verilmişti ama tekrar çalışalım, taleplerinizi neye dayanarak yapıyorsunuz bildirin noktasına kendisine dönüş yapılmış ve bu 4,5 milyon bütçeye ilave olarak 22.8.2014 tarihinde tekraren 1,5 milyon TL Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’na ek bütçe kararı alınmıştır. Normal bütçe her yıl başında görüşmelerle, ek bütçe yıl içerisinde ihtiyaç duyan federasyonların tutarlı sundukları çalışma ve rakamlar doğrultusunda olabilen bir konudur. 1,5 milyon TL ek bütçenin oluşumuyla birlikte 2014 yılı için Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’na toplamda 6 milyon bütçe kullandırılabilme imkanı doğmuştur" dedi.

15 Şubat’ta ibra olması halinde ödemelerin başlayacağını belirten Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, "Bakın, durduruldu denilen faaliyetler 15 Şubat’ta yapılacak mali genel kurulla birlikte ibra olunduğu takdirde zaten ödemeler başlayacaktır, olunmadığı takdirde asıl 60 günlük yeni bir seçim süreci başlayacaktır. Şimdi 15 Şubat tarihine kadar sayın federasyon başkanımız yaptığı açıklamada Mersin’de atıcılık şampiyonasında yapacaklarını söyledi. Bir tane organizasyon var 2015 15 Şubat tarihine kadar, Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi ikinci yarısı, süper ligde 10 takım, birinci ligde 2 grupta 8’erden 16 takım var, sadece bu faaliyet var. Sonrasında en yakın faaliyet 1 Mart 2015 tarihinde, sonrasında nisanda, mayısta, haziranda organizasyonlar yurt dışı, yurt içi şeklinde" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.