Uğur Özteke

Uğur Özteke

Mehmet Ganioğlu’na Bayram Aybastı’ya Geçmiş olsun diyoruz

Mehmet Ganioğlu’na Bayram Aybastı’ya Geçmiş olsun diyoruz

Bu güzel pazar gününde yazımıza hiç de hoş olmayan birkaç not ile başlamak istiyoruz.

….

İş dünyasının karizmatik ismi Konya ticaretinin, sporunun, siyasetinin belki de son 50 yılının duayen isimlerinden yıllara meydan okuyan abimiz Mehmet Ganioğlu Bey hastalanmış. Bir ay kadar hastanede kemoterapi tedavisi gören Mehmet abimiz Perşembe günü hastaneden taburcu olmuş ve evine geçmiş.

Mehmet abimize büyük geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin diyoruz.

BİR KÖTÜ HABERDE

ALMANYA’DAN GELDİ

İşte aynı gün bir kötü trafik kazası haberi de Almanya’dan geldi. Doğum yerinde Ordu yazsa da Üniversite eğitimini Konya’da yapan, Konya Şekerspor’da futbol oynayan ve halen Konya’dan pek çok isim ile yıllardır dostluğunu devam ettiren Bayram Aybastı’dan kötü bir haber aldım.

Bayram abimiz iki günlüğüne iş için gittiği Hamburg’da otomobiline arkadan çarpmışlar. Bayram abinin arabası pert olmuş. Allah’a şükürler olsun ki kendisinde büyük bir sıkıntı yokmuş. Sol bileğinde incinme ile kazayı atlatmış.

Bayram abinin yüreği, aklı, hatıralarında Ordu’dan çok Konya’da bunu çok iyi biliyorum. Hâla günlük olarak internetten Konya’yı, Konyaspor’u ve Konya’nın sporunu takip eder.

Bizde Bayram abimize büyük geçmiş olsun diyoruz.

İYİ CİNS HOROZ YUMURTADA ÖTERMİŞ

İnanın bu güzel atasözünü hiç duymamıştım. Ama kulakları çınlasın benim için çok değerli büyüğüm Meram Kaymakamımız İrfan Kenanoğlu ile gazetemizin ilkokul öğrencileri için düzenlemiş olduğu PUSULA KİTAP SİNYAL ödül töreninin ardından İsmail Turan Bey’in makam odasında dostlarla sohbet ediyorduk.

Hoş sohbetin konusu tartışılmasız Konya idi.

Konya aşağı, Konya yukarı.

Bu arada laf dönüp dolaşıp bize dolayısıyla gazetemize gelince 4 ay gibi kısa bir sürede önce Allah’ın izni ardından da sizlerin destekleri ile geldiğimiz yeri değerlendirilirken İrfan Bey, “Cins horoz yumurtada ötermiş” deyince herkes güldü. Ben ilk başta anlayamayınca bozulmuştum. Ama sonunda bu güzel söze şapka çıkarttım.

Bu esnada hemen örnek eğitimci aynı zamanda gazetemizin yazarlarından Abdullah Tuna Hoca söze dahil oldu ve İrfan Bey’i kastederek, “Siz biliyor musunuz biz Sayın Kaymakamım ile İHL’den sınıf arkadaşıyız. Mezuniyet kitabımıza İrfan Bey, ‘Bir gün şehrimin yöneticisi olacağım’ diye yazmıştı. Bakın bugün bu şehrin en etkili yöneticilerinden. Kendisi de iyi cins bir horozdur” demez mi?    

…..

Biz bu şehrin insanlarını, bu şehirde yaşayan insanların, bu şehrin ekmeğini yiyerek suyunu için insanların ne kadar güzel ve mübarek olduğuna yürekten inanıyoruz.

….

İyi pazarlar

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hayat bir fotoğraf makinesi objektifi değil ne yazık ki, her karesinde gülemiyorsun…

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Polislerin bulunduğu kavşaklarda direksiyonda polislerin gözünün içine emniyet kemersiz geçmediğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR