Uğur Özteke

Uğur Özteke

Mehmet Hançerli, Haşmet Okur, Ahmet Köseoğlu

Mehmet Hançerli, Haşmet Okur, Ahmet Köseoğlu

Bugün yine şehrin bilinen tanınan ve ama ortalıklarda pek görünmeyen, görünmek istemeyen Belediyeci isimlerinden söz ederek stresten uzaklaşmak dolayısıyla da sizleri de bu işlerden uzak tutmak istiyoruz.

BAŞKAN MEHMET HANÇERLİ

Karatay’ın AK Parti iktidarlarında ilçeyi silip süpüren, Türkiye’de konuşulan ilçesinin Başkanı Sayın Hançerli’yi Hadim’de yani başkanlığından çok önceki yıllardan bu yana uzaktan uzağa takip etmeye çalışırız. Zaten Mehmet Başkan’ın yanına fazlaca da sokulamazsınız. İnsan olarak, şahıs olarak çok iyidir, hoştur, aksine bilinmeyen yönü ile de konuşmayı sohbet etmeyi sevse de Sayın Hançerli kendi özgü yapısı ile çok farklı bir Başkan’dır.

O durağan sanki, kaşları çatık, kızgın, kırgın simsiyah kararmış gibi duran görüntüsünün altında son derece de yufka yüreklidir.

Sakın yanlış anlaşımasın ilk başta olumsuz gibi görünen o kimliği bizim şahsi düşüncemiz filan değildir. Şehir genelde öyle bilir. Hatta partili dostları bile öyle sanır.

Biz başkanla Hadim’deki günlerinden bu güne hep aynı mesafede olduğumuz için Allah’ın izni ile partili vekillerden, meslektaşı Başkanlardan, kısaca AK Partililerden çok daha yakından tanıdığımıza inanıyoruz. Yanlış anlamayın bu konuda da oldukça iddialıyız.

Başkan bazı yanlış algılamalara ve yorumlara rağmen sizin bizim duyduğumuz tüm dedikoduları biliyor ama içine atıyor. “Le havle” çekiyor.

Özünde o kadar da masum değildir. Gün gelir Mehmet Başkan bir gün patlayabilir de.

Ama Karatay’ın taaa Milli Görüş’ün önce Konya’da sonra da Türkiye’deki merkezi olmasından dolayı bugün elindeki o müthiş başarı olmasa zaten başkanı iki bıçak arası yapacaklardı. Başkan bunu da çok iyi biliyor. Ama dedik ya siyasette pişmiş durumda. Sabrediyor.

Başkan için iyi mi dedik kötü mü dedik bende pek anlamadım ama o zaman son sözü söyleyelim. Bize de pek selam vermese de Mehmet Hançerli Bey’i seviyoruz ve Karatay’ın 10 yıl öncesi ile bugününe tepeden bakıp gücüne saygı duyuyoruz.

KONYA’NIN 2 NUMARALI İSMİ HAŞMET OKUR

Vali Muammer Erol Bey’in devleti temsil eden 1 numara olarak şöyle kenarda tutup bugünkü Büyükşehir Yasası ile hele hele Başkanlık sistemi gerçekleşirse eyalet olacak Konya’nın Başkanı Tahir Bey’in 1 numara oluşu artık tarihe geçecek. İşte eyalet Başkanı Tahir Abimizin yıllardır yanında çelik gibi duran kimliğinden kişiliğinden sosyal hayatına kadar en ufak bir erozyona uğramayan ismi Konya’nın 2 numarası ise Sayın Haşmet Okur’dur.

Haşmet Bey’i de Karapınar Belediye Başkanlığı’ndan bu yana uzaktan uzağa izleriz deyince gazetecilik mesleğinde nasıl da dinozorlaştığımız bir kere daha ortaya çıkmış oluyor.

Haşmet Bey de yaşı ve zamanı tamam dediği zaman 2 numaralıktan ayrıldığı zaman şunu biliyoruz ki her yerde aynı saygıyı itibarı görecek nadir isimler arasında yer alacaktır.

Çünkü böylesine bir güce sahip olup da hala Karapınar’daki mütevazi bir hayat yaşayan insana bir daha rastlanmaz gibi.

AHMET KÖSEOĞLU DÖNMÜŞ

Umre sünnetini yerine getiren Büyükşehir’in Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu Bey gelir gelmez KOMEK’in yeni sezon işine dalmış. Allah kabul etsin diye selam verelim istedik ama dediğimiz gibi yeni eğitim yılının eğitimcileri ile ilgileniyormuş. Bizde o zaman buradan kendisine selam verelim dedik.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Mutluluğu herkesle paylaşabilirsin ama acıyı paylaştığın insanlar özeldir…

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Camii giriş ve çıkışlarında burnumuzu yerlere sümkürmediğimiz zaman ADAM oluruz  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR