“Mehmet Ünal Kuruyemiş’i Patentleyeceğiz”

“Mehmet Ünal Kuruyemiş’i Patentleyeceğiz”
Mehmet Ünal Kuruyemiş’in işletme sahibi Mehmet Ünal… Genç yaşında atıldığı kuruyemiş sektöründe kısa bir süre içinde çok iyi yerlere gelerek, sektöre adını altın harflerle yazdırmayı başarmış.

Mehmet Ünal Kuruyemiş’in işletme sahibi Mehmet Ünal… Genç yaşında atıldığı kuruyemiş sektöründe kısa bir süre içinde çok iyi yerlere gelerek, sektöre adını altın harflerle yazdırmayı başarmış. Bu konuma gelmesinde desteği olanları asla unutmayan, onlara her zaman minnettar olduğunu söyleyen Mehmet Ünal, çikolata kaplamalı duble lokumun üreticisi olarak fark yaratmış. İleride çok daha iyi yerlerde olacağına gönülden inanan Mehmet Ünal’ı yakından tanıyarak sektörün değerlendirmesini yaptırdık.

sam_0522.jpg

Çikolata kaplamalı duble lokum diye çok kaliteli meşhur bir lokumumuz var. Bu lokumun çikolatasını İstanbul’da kaplattırıyoruz. Genellikle kafelerde kahvenin yanında veriyorlar. Bu lokum ile baya ses getirdik. Başka şehirlerden de talep edilmeye başlandı. Çifte kavrulmuş fıstıkta da iyiyiz. En çok ön plana çıkan üç ürünümüz çikolata kaplamalı duble lokum, kahve ve çifte kavrulmuş fıstık.

Mehmet Ünal Kuruyemiş’ten yakından tanımak isteriz…

Yaklaşık 15 yıllık deneyimimizle bundan bir sene önce Mehmet Ünal Kuruyemiş’i kurduk. Kendimi hazır gördüğümde bu sektöre adımı yazdırmaya karar verdim, çok da iyi oldu. Ailemizde kuruyemiş duayeni olan insanların yanında yetişmiş olmak bana çok şey kattı, bunu da işime en iyi şekilde yansıtıyorum. Ürünlerimizi genelde asıl merkezlerinden getirmeye gayret ediyoruz. Örneğin Ordu’dan fındık, Datça’dan badem, Gaziantep’ten antep fıstığı getirttiriyoruz. Kahve konusunda da Konya’da söz sahibi olan bir firmayız. Haftalık 50 kiloya yakın kahve satıyoruz. Ayrıca çikolata kaplamalı duble lokum diye çok kaliteli meşhur bir lokumumuz var. Bu lokumun çikolatasını İstanbul’da kaplattırıyoruz. Genellikle kafelerde kahvenin yanında veriyorlar. Bu lokum ile baya ses getirdik. Başka şehirlerden de talep edilmeye başlandı. Çifte kavrulmuş fıstıkta da iyiyiz. En çok ön plana çıkan üç ürünümüz çikolata kaplamalı duble lokum, kahve ve çifte kavrulmuş fıstık.  Süper Lüks ismini verdiğimiz badem, fındık, antep fıstığı ve kajudan oluşan, kafelere verdiğimiz karışımımız da bizi özel kılıyor. Farkımız karışımı tamamen kendimiz yapıyoruz.  Elit insanlara hitap ettiğimiz için kaliteli ürün satıyoruz. Casa Di Caffe, Tarihi Medrese Kahvehanesi, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Meram Ortaköy, Ortaköy Nargile, Türkiye Spor Yazarları Derneği, Baydu, Jack’s Home, Nevizade Cafe, Çelebi Konağı, Dede Çay Bahçesi gibi birçok önemli kafeye ürün gönderiyoruz. Kaliteyi yüksek tuttuğumuz için bizi tercih ediyorlar.

Bir yıl içinde bu kadar büyümenizi neye borçlusunuz?

İlk olarak Ortaköy Nargile Cafe’nin sahibi Doğukan Hakan Atçeken Ağabeyime borçluyuz. Allah ondan bir değil bin kere razı olsun. Konya’da bu kadar sayılıyorsak, seviliyorsak bunu ona borçluyuz. Casa Di Caffe’nin sahibi Fahri Saat’in de emeği büyük. Çelebi Konağı’nın sahibi Tanrıseven Demirel de bizi çok destekledi, sağolsun. Ayrıca kuruyemişin duayeni dayım Çıtır Mustafa’nın bugünlere gelmem de büyük emeği vardır. Saydığım isimlerin hepsine minnettarım. Bunların dışında işimizi severek yapmamız, büyük emek vermemiz, babamın geniş çevresi bugünlere gelmemizi sağladı. Kafelere ürün dağıttıkça ismimiz daha çok duyuldu ve kalitemizden herkes haberdar oldu. Çok geniş bir müşteri potansiyelimiz var.

aeiuaieaei.jpg

Size özgü ürünleriniz var, bu ürünleri patentleyerek marka çıkarmayı hiç düşündünüz mü?

Biz zaten Mehmet Ünal Kuruyemiş’i patentlemek üzereyiz. Lokumumuzu tescillemeyi düşünüyoruz. Bize özgü bir kahve üreterek piyasaya sunmayı hedefliyoruz.

Kuruyemiş sektörünün son durumu nedir? Fiyatlardan memnun musunuz? Satışlar nasıl?

İlk açtığımız zamanlar ürünü hesaplı alıp tüketiciye de o şekilde satıyorduk. Son üç aydır fiyatlarda müthiş bir yükselme var. Haliyle bu durum tüketiciyi rahatsız ediyor. Bunun sebebi geçen yıl yaşanan don olayıdır. Bu yükselmeye rağmen kuruyemişe rağbet oluyor, çünkü faydaları çok. İnsanlar hiç alamasa bile 250 gram alıyorlar. İlerleyen zamanlarda kuruyemiş fiyatları düşecek, bunu da belirtmek isterim. Tüketicilerin kuruyemişçilerden kuruyemiş almaları da onların avantajlarına olacaktır. Konya kuruyemiş sektöründe çok iyi bir konumda… Başka şehirlere ürün ihraç ediyor. Pınar Kuruyemiş Konya’mızın gururu, marka çıkarttı.

Bundan sonraki hedefleriniz neler?

Beşinci aya kadar Selçuklu’ya bir şube açacağız. 2016 yılının ortalarında da Mevlana civarında şube açmayı düşünüyoruz. İlerleyen zamanlarda Konya dışına açılmak hedeflerimiz arasında.

Röp: Emine Şeyma Yıldız

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum