Mehmetçikten terör mağduru ailelere destek

Mehmetçikten terör mağduru ailelere destek
Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesinde Mehmetçik tarafından güvenli bölgeye tahliyeleri sağlanan 2 aile otele yerleştirildi - İlçeden tahliye edilen A.S.- "Allah komutandan razı olsun. O kadar ilgilendi ki ç

MARDİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları ve sokaklara tuzaklanmış el yapımı patlayıcılar nedeniyle evlerinden çıkamayan ailenin imdadına Mehmetçik yetişiyor.

Nusaybin'de ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, tuzaklanan patlayıcıların imhası, açılan çukurların kapatılması ve kurulan barikatların kaldırılması için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan müşterek operasyon devam ediyor.

Teröristlerin saldırısı ve sokaklara tuzaklanan patlayıcılar nedeniyle evlerinde mahsur kalan iki ailenin, güvenlik güçlerinin yardımıyla zırhlı araçlara bindirilerek mahalleden tahliye edilmeleri sağlandı. Kentteki bir otele yerleştirilen ailelere yardım yapıldı.

Aile üyelerinden A.S, 15 gün boyunca evlerinden çıkamadıklarını söyledi. Sürekli çatışma ve patlama sesi duyduklarını anlatan A.S, güvenlik güçlerinden yardım istediklerini belirtti.

A.S şunları anlattı:

"Gidecek yerimiz olmadığı için önce evimizden çıkmak istemedik. Daha sonra evimizin yakınlarında patlama oldu, çatışma yaşandı. Bu nedenle evimiz de zarar gördü. Bunun üzerine 155'i aradık. Geldiler, bizimle ilgilendiler ve Nusaybin'den çıkardılar.

Allah komutandan razı olsun. O kadar ilgilendi ki çocuğumuzu, kızımızı kucağına aldı, sevdi. Bize dedi ki, 'Eğer siz bize güvenmiyorsanız kendinize güvenin. Hiç kimseden korkmayın. Biz arkanızdayız, devletiz. Siz devlete sığındığınız zaman bilin ki bütün güç arkanızdadır.' Ondan dolayı biz de güvendik. Devletimize sığındık. Maddi manevi destekte bulunuyorlar. Evimize tekrar dönmek istiyoruz.

Korkusuzca yaşamaktan başka bir şey istemiyoruz. Ama o da biraz zor herhalde. Korkuyoruz, bu demeci verirken de korkuyorum. Ailem adına korkuyorum. Çünkü insanları sindiriyorlar, insanları öyle tehdit ediyorlar ki insan kendi ailesinden bile çekiniyor, konuşamıyor."

Olaylardan dolayı çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu dile getiren A.S, bütün emeklerinin boşa gittiğini, yaklaşık 2 yıl önce açtığı dükkanının yandığını aktardı.

İlçedeki öğrencilerin eğitiminin yarım kaldığını belirten A.S, "Bugün utanarak yardım aldım. Ama bakıyorum ki sabahtan akşama kadar onların peşinden koşan kadınlarımız, onlar benden önce yardım için büroların önünde kuyruktalar. Niçin valiliğin önüne gelmişler, gitsinler kendi adamlarının önüne. Hepimizi bu hale koyan insanların burada ne işi var? Allah razı olsun devletten. Devlet onlar gibi yapmıyor, yardımlarını esirgemiyor." ifadelerini kullandı.

Asker ve polisin yardımıyla zırhlı araçla mahalleden çıktıklarını bildiren S.B. de tedbir amaçlı önce bir spor salonuna götürüldüklerini, daha sonra otele yerleştirildiklerini söyledi.

- "Bütün ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz"

S.B, "Sağ olsun bir binbaşı komutanımız yardım etti. O, bizi otele yönlendirdi. Kendi evimizde hapishaneden daha beter bir duruma düşmüştük." dedi.

Huzur içinde yaşamak istediklerini kaydeden S.B, şöyle devam etti:

"Daha yeni doğmuş bir bebeğimiz var. Patlama ve bomba seslerinden dayanamıyorduk artık. Her an nereden geleceği belli olmayan bir bomba ya da başka bir şey. Bu korkuyla uyuyamıyorduk. Otel temin ettiler. Bir de valilik nakdi yardımda bulundu. En azından barınma yeri temin etmeleri bile bizim için çok güzel. Oradaki ölüm korkusundan bin kat daha iyi. Rahat dışarı çıkabiliyoruz. Burada ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz. Ortada kalan yine halk oluyor, halk hiçbir zaman bu çukurların ya da olayların sürmesini istemiyor. Valiliğe ve komutanımıza teşekkür ediyorum. Allah devletimizden razı olsun."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.