Meksika'da 9 Ceset Bulundu

Meksika'da 9 Ceset Bulundu
MEKSİKO (AA) - Meksika'nın ABD sınırındaki Tamaulipas eyaletinde 9 ceset bulundu.Eyalet yetkilileri, Teksas eyaletiyle sınır kenti Nuevo Laredo'daki bir evin...

MEKSİKO (AA) - Meksika'nın ABD sınırındaki Tamaulipas eyaletinde 9 ceset bulundu.

Eyalet yetkilileri, Teksas eyaletiyle sınır kenti Nuevo Laredo'daki bir evin önünde 5'i kadın, 9 kişinin cesedinin bulunduğunu bildirdi.

Cesetlerin üzerinde, bir takım semboller çizilmiş not bulunduğunu belirten yetkililer, uyuşturucu çetelerinin rakiplerine mesaj göndermek için bu tür sembolleri kullandığına işaret etti.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ABD ile Meksika arasındaki gemiyle yapılan ticaretin yaklaşık yarısının geçtiği Nuevo Laredo'da bölgeyi kontrol etmek isteyen uyuşturucu çeteleri arasında yıllardır yoğun şiddet olayları yaşanıyor.

Meksika Başsavcılığının 2015'te yayımladığı bir raporda, Meksika hükümetinin uyuşturucu kartellerine savaş ilan ettiği 2006'dan raporun yazıldığı tarihe kadar ülkedeki 32 eyaletin yarısında toplam 174 toplu mezar ortaya çıkarıldığı ifade edilmişti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.