Meksika'da petrokimya tesisindeki patlama

Meksika'da petrokimya tesisindeki patlama
Patlamada ölenlerin sayısı 24'e yükseldi- Devlet Başkanı Nieto olay yerini ziyaret etti

COATZACOALCOS (AA) - Meksika'da Coatzacoalcos kentinde bulunan petrokimya tesisinde meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı 24'e çıktı.

Tesisinin işletmecisi Petroleos Mexicanos (Pemex) tarafından yapılan açıklamada, patlamada yaralanan ve tedavi altına alınan 19 kişiden 13'ünün durumunun ciddiyetini koruduğu ve 8 kişinin halen kayıp olduğu belirtildi.

Açıklamada, hayatını kaybeden 24 kişiden 12'sinin kimliğinin tespit edildiği ve 8'inin cenazelerinin ailelerine teslim edildiği bildirilirken alınan güvenlik önlemleri nedeniyle tesisteki arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını güçlükle sürdürdüğü ifade edildi.

Tesisten havaya yayılan zehirli dumandan 100'den fazla ekip üyesinin etkilendiği kaydediliyor.

Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, Veracruz eyaletinin Coatzacoalcos kentindeki tesisi ziyaret etti ve yakınlarının kurtarılması için bekleyen yaklaşık 30 aileyle görüştü.

Ailelere "Acınızı ve endişelerinizi anlıyorum." diyen Nieto, tesisi işleten Pemex ve Mexichem şirketlerinin sorumluluklarını yerine getirerek patlamada zarar görenlere tazminat vereceğini taahhüt etti.

Pemex'in Yöneticisi Jose Antonio Gonzalez Anaya ise yerel bir radyo kanalına yaptığı açıklamada, patlamaya sızıntının neden olduğunu ancak sızıntının kaynağının hala belirlenemediğini söyledi.

Veracruz eyaleti Valisi Javier Duarte, dün 10 kilometre uzaklıktan hissedilen patlama sonrası kimyasalların havaya karışma riskine karşı 2 binden fazla kişinin bölgeden tahliye edildiğini ve 6 beldede eğitime ara verildiğini bildirilmişti.

Meksika'nın güneyindeki Veracruz eyaletinin Meksika Körfezi kıyısındaki şehri Coatzacoalcos'ta, Pemex'e ait bir petrokimya tesisinde önceki gece bir patlama meydana gelmişti, ölü sayısı en son 13 olarak açıklanmıştı.

Tesiste, kimyasal aşındırıcı olarak kullanılan kostik soda (sodyum hidroksit) ve tehlikeli bir kimyasal olarak bilinen vinil klorür üretiliyor.

Şirkete ait üç ayrı tesiste daha önce de yangın ve patlamalar meydana gelmiş, toplam 65 kişi hayatını kaybetmişti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.