Uğur Özteke

Uğur Özteke

Melikşah’ın saldırgan köpeklerinden, Tarım fuarının bitmeyen yorumlarına

Melikşah’ın saldırgan köpeklerinden, Tarım fuarının bitmeyen yorumlarına

Bugün izninizle yine sizlerden gelen yorum, şikayet ve dikkat çekilmesini istediğiniz konuları sizlerin değerlendirmeleri ile önce okurlarımızla daha sonra da dolaylı olarak yetkililerle paylaşmak istiyoruz.

HASAN SERT İLKOKULU’NUN ORADA

İNSANLARA SALDIRAN SOKAK KÖPEKLERİ

Evet önce gecenin bir yarısında telefonumuza düşen notu kelimesi kelimesine sizlerle paylaşmak istiyorum;

“SA Abi; Melikşah’ta Hasan Sert İlkokulu’nun yanındaki arsada köpekler benim oğluma saldırmışlar. Bu konu için belediyeyi defalarca aradık. Ama ilgilenen bile olmadı. Ne olur sana zahmet bu konuda yardımını isteyebilir miyim? Şunu sert bir dille yaz da yöneticiler biraz ilgi göstersinler. Çocuklarımızın hiç mi değeri yok? Bu insanların çocukları mı yok yoksa?”

………

Evet bu konuda çok mağdur olan insanımız var. Belediye yöneticileri de bu mücadeleyi belli bir noktaya kadar yapabiliyorlar. Bu köpeklerin aşıları yapılıyor kulaklarına küpeleri takılıyor ve tekrar sokaklara salınıyorlar. Hayvan barınakları ağızlarına kadar dolu imiş. Gerçi buralara giden hayvan severlerin de psikolojileri bozuluyormuş.

Bu iş kökten temizlenemez.

Burada sorunlu olan yine bizler yani insan.

Çocuğunun gönlünü yapmak için para ile köpek alan ana baba üç ay sonra bu köpeği sokağa bıraktıktan sonra, yani biz insanoğlunun böyle bir vicdanı olduktan sonra kime ne söyleyebiliriz ki?

Bu konuda Meram’ın göbeğinde de Zafer’de de sürüler halinde dolaşan başıboş köpekler elbette insanlarımızı korkutuyorlar. Elbette insanlar için bu aç hayvanlar tehlike.

Amma bu işin başlangıç noktasında tek bir sorumlu var o da sözüm ona hayvan severmiş gibi görünen ve hayvanı sevdiğini sanan insanlarda.    

TARIM FUARININ DEDİKODUSU BİTMİYOR

Son tarım fuarına bir gün ben de gittim. Dahası gittik. Patronumuz Harun Akgül Bey ve kardeşi Prof. Dr. Mehmet Akgül Hoca ile birlikte. Harun abi fuarı iş adamı gözü ile gezdi. Teknoloji ile paranın mukayesesini yaptı. Hocamız bu işin teknolojik boyutlarını ve bu alanda yapılabilecekleri bizimle sesli olarak paylaştı. Bendeniz ise gittiğim son tarım fuarında o kırmızı halılarda nasıl itiş kakış yürüdüğümüzü düşünüp şimdi iki elim cebimde sallana sallana gezişime baktım.

Benim en çok dikkatimi çeken yeni ilave alanların fuarımızı çok güzel büyüttüğünü idi.

İki, fuar alanında ve içinde özel güvenlik, resmi polisler ve sivil polislerin çiftçi köylü sayısı kadar fazla olması idi. Yani güvenlik en üst düzeyde idi.

Üç, sektörün önemli marka sahipleri gelecek kaygısı yaşıyorlardı.

Dört, fuar alanının otopark kısmı çok rezil idi. “Burası niye asfaltlanmaz? Bizim gibi insanlara illa malzeme mi vermek zorundasınız?” diye söylenmedim değil.

Tüm bunların sonunda okuyuculardan bize ulaşanları ise iki satır özetlememiz gerektiğinde onlarda şunları yazıyorlardı; “Bu nasıl bir fuardır? Eskiden Konya’da bir tarım fuarı olurdu şehir değil ülke akardı. Ses getirirdi. Şimdi böyle üç tane var. Fuarı üçe böldüler. Bu kime yaradı?

Üç kere stant açıp para harcayan katılımcılara mı?

Yoksa üç kere bu işi yapan organizatöre mi?

Bu işten kim karlı?

Tek fuar olduğu zaman Başbakanlı açılış yapan Konya’ya mı yaradı bu iş?”

Son yorum sizlerin. Takdir sizlerin…

EVLİLİK PROGRAMLARI İLE İLGİLİ BİR YORUM

Televizyonlardaki evlilik programlarını izlemiyorum. Dahası izleyemiyorum. Çünkü o saatlerde evde olmuyorum. Haber olan bazı programları sonradan internetten izliyorum. Vallahi ne yalan söyleyeyim eli boş bir adam olsam belki ben de oturur seyredebilirim.

Ama bakın çok sevdiğim bir okurumuz devlet memuru olduğu için ismini sizlerle paylaşmıyorum bu konuda ne diyor; “6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunu’nun “Yayın Hizmetleri” başlıklı 8. Maddesinin 1. fıkrasının (ç) bendinde; ‘İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez’ hükmü yer alırken, (f) bendinde ise; ‘Toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz” şeklinde hükümler yer almaktadır. Bahse konu kanun hükümlerinden de anlaşılacağı üzere, kanun koyucunun açık hükmüne rağmen, TV’lerde evlilik programları neden hala yayınlanıyor bir türlü anlam veremiyorum. Saygılarımla’ …

…………..

İyi tatiller…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sevgi, bilgi ve çalışmanın ne vatanı olur, ne gümrük duvarları, ne de üniforması...

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Beyşehir yolunda ailecek motora binen insanlarımız farları yanmayan motorları ile kırmızı ışıkta geçmediği zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR