Meme kanserinden kurtulmak için bu besini tüketin

Meme kanserinden kurtulmak için bu besini tüketin
Toplumda çokça yayılan meme kanseri bu besin ile tarih olabilir.

Kanserin türlerinden biri olan meme kanserini keten tohumunun azalttığı görüldü. Bilimsel araştırmalara göre bu şifa besini kullananların meme kanserine yakalanma olasılığının daha düşük olduğu kanıtlandı.

ABD’deki Nebraska Üniversitesi’nden araştırmacılar, keten tohumundaki bir bileşiğin meme kanseri riskini azalttığını buldu.

Araştırma için dişi farelere; tahıllar, tohumlar, kuruyemişler gibi lif açısından zengin gıdalarda ve kahve gibi içeceklerde bulunan bir bileşik olan lignan içeren keten tohumu yağı çözeltisi verdi.

Bunun bağırsak mikrobiyomu ile meme kanseri hücresi büyümesiyle bağlantılı meme bezi mikroRNA'ları (miRNA'lar) arasındaki ilişkiyi tetiklediğini buldular. Sonuç olarak keten tohumu yağı verilen kemirgenlerin meme kanserine yakalanma olasılığı daha düşüktü.

Geçmiş araştırmalar, lignan maddesinin anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğunu ve vücudun daha az östrojen üretmesine neden olarak meme kanseri riskinin azalttığını göstermişti.

Keten tohumu bağırsak mikrobiyomuna girdiğinde, meme bezlerindeki miRNA'lara sinyaller göndererek meme kanseri hücrelerinin gelişme şansını azaltıyor.

KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR

Lignanların, menopoza giren kadınların daha az aktif östrojen üretmesine neden olduğu ve bunun da meme kanseri riskini azalttığına inanılıyor.

Nebraska Üniversitesi’nde yardımcı doçent olan Dr. Jennifer Auchtung, “Mide-bağırsak mikrobiyotası, diyetimizin birçok bileşeninin insan sağlığını etkileyecek şekilde değiştirilmesinde önemli bir rol oynuyor.”

“Bu çalışmada, keten tohumu açısından zenginleştirilmiş diyetler, çekal mikrobiyota bileşimi ve kanser gelişiminde rol oynayanlar da dahil olmak üzere birçok yolu düzenleyen meme bezindeki miRNA profilleri arasında korelasyonlar bulduk.”

“Bu ön çalışma, mikrobiyotanın hastalıklarla ilişkili risk faktörlerini azaltmak için beslenme üzerinde oynadığı rolü ortaya koyuyor” dedi.

Kaynak:F5 haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.