"Memleketi onlara dar edeceğiz"

"Memleketi onlara dar edeceğiz"
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin anayasa değişikliği için teklifini Meclis'e getireceğini açıkladı.

AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Dün partisinin grup toplantısında 'Başkanlık sistemi' için milleti işaret eden Bahçeli'ye teşekkür eden Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin anayasa değişikliği için teklifini Meclis'e getireceğini açıkladı. Yıldırım, "İster 330'la geçsin ister 367 ile sonucu millete götüreceğiz.AK Parti sorunları torunlarına havale eden bir parti değildir." dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

Genişletilmiş il başkanları toplantımızın ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bundan önceki toplantımızı Ağustos ayında yapmıştık. Kuruluşumuzdan bu güne kadar değişmez bir kuralımız var o da istişaredir. AK Parti'nin en güçlü geleneği istişaredir. 15 temmuz darbe girişimi sonrası yaşananlar, terörle mücadelede son durumu değerlendirdik, değerlendirmeye devam ediyoruz.

HEYECANLI BİR KONUŞMA YAPMAK İÇİMDEN GELMİYOR

Bugün bu toplantımızda partimizi, teşkilatımızı, yaptıklarımızı yapacaklarımızı enine boyuna konuşacağız. Toplantımızdan bugüne kadar geçen sürede hizmet aşkımızı daha da büyüterek azimle gayretle çalışmaya devam ediyoruz. AK Parti kurulduğu ilk günden itibaren biriz, iriyiz ve hep birlikte Türkiye'yiz. Bugün sakin bir toplantı yapacağız. Heyecanlı bir konuşma yapmak içimden gelmiyor. Kemal abinin bende ayrı bir yeri var. Yıllar önce tanıştık, beraber çok hatıralarımız var. Bu toplantı onun anısına daha sakin geçecek.

DÖKÜLEN HER DAMLA KANIN HESABINI SORACAĞIZ

Millete hizmet için siyaseti hep bir araç olarak gördük. Bizler siyasetin millete hizmet için önemli bir araç olduğunun bilincinde olarak siyasi hayatımızda altın sayfalar yazan bu muhteşem kadroyu, siz yol arkadaşlarımın her birini tebrik ediyorum.  Bu hain terör örgütü yol arkadaşlarımızı, kardeşlerimiz alçakca şehit etti. Milletimin huzurunda söz veriyorum ki dökülen her damla kanın hesabını tek tek soracağız. Yaptıklarını yanlarına bırakmayacağız, memleketi onlara dar edeceğiz. Bu kardeşlik bağını asla ve asla koparamayacaklar. Türkiye'nin bütün kutsal değerlerine inanlar için ölüm bir yenilgi değildir. Bu ülkenin bütün şehitlerine Allah'tan bir kez daha rahmet diliyorum. 

YANLIŞ VARSA DÜZELTİLECEK

FETÖ'cü hainler bugün birer birer hukuk önünde hesap veriyor. kendini saklamak için akıl almaz yöntemlere başvuran bu sinsi örgütle mücadelemizi büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz. Yeni bir komisyon kurduk, itirazları tekrar değerlendireceğiz. Biz Adalet ve Kalkınma partisiyiz. Bir yanlış varsa düzeltilecek. Ama kim suçlu ise onu da bulup adalete teslim etmek boynumuzun borcu. Kimse bu işi sulandırmaya çalışmasın.

CHP FETÖ'NÜN OYUNUNA ALET OLUYOR

Başta ana muhalefet olmak üzere FETÖ gerçeğini kabullenmek istemeyen bir grup görüyoruz. yaptıkları en basit tanımla bu millete haksızlıktır. CHP'nin mağduriyet söylemi FETÖ'nün yeni bir oyunudur, CHP'nin buna alet olması üzüntü vericidir. Bir mağduriyet lafı tutturup yapılan her şeyin üstünü kapatmak anca terörün üstünü kapatmaktır. Yanlışlık varsa, mekanizmayı kurduk. Bu milletin şahlanışının önünde taşeron terör örgütleri duramazlar.

SON 30 YILIN EN AĞIR DARBESİ

PKK'ya son 30 yılın en ağır darbesini vuruyoruz. Örgütün kara ve hava harekatları ile gücünü kırdık. Cani terör örgütü bölge insanının en büyük düşmanı. Milletimiz şunu iyi bilmeli ki terör örgütünün sizler gibi bir sorunu olmadı olmayacak. Hem Kürtlerin, hem Türklerin tek bir sorunu var o da bölücü terör örgütü. Bölgede kendilerine karşı duran herkesi hedef alıyorlar. Ancak nafile.Bölge halkı vatanının milletinin yanında.

YEREL SEÇİMLERE FETÖ İLE  KOL KOLA GİRDİNİZ

Yine ana muhalefet partisine geleceğim. Ben bunların haklarını savunmaya devam edeceğim diyor. Et kardeşim. FETÖ'cülerle senin muhabbetin iyiyse banane? Ben millete bakarım. Alçakların hakkı ile hukuku ile bizim işimiz olmaz. Onları mahkemeler görecek, ben değil. Diyor ki neden daha önce yapmadınız? Bunların ilk belirtileri  MİT krizi ile başladı. Gezi olayları, 17-25 Aralık'ta ortaya çıktı. Biz dedik bu bir terör örgütüdür. Adını koyduk. Peki siz ne yaptınız, yerel seçimlere kol kola girdiniz. Abiler, ablalar CHP'ye HDP'ye oy taşımak için gecesini gündüzüne kattı.17 Aralık'tan 4 gün önce heyet gönderdi CHP Amerika'ya. Bunu da ayıplamıyorum. Hadi onu da kabul edelim. 17 Aralık'tan sonra hala bunlarla birlikte hareket edeceksin. 15 Temmuz'u göreceksin, yaşayacaksın.  Pes diyoruz bunları millete havale ediyoruz.  Bu siyaset değil. Siyasetimizi meydanlarda yapalım. Yol yakınken Sayın Kılıçdaroğlu'nan bu yanlıştan dönmesi gerekir. Yenikapı ruhuna bağlı olduğunu, millete verdiği sözü yerine getirmesini istiyorum. 

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

15 temmuzdan beri bütün olayları sergilediği tavır için Sayın Bahçeli'ye de teşekkür ediyorum. Siyasi hesapları bir yana bırakarak millet için örnek bir davranış sergiledi. Dün yaptığı açıklama çok umut vericiydi.AK Parti olarak bizim baştan beri söylediğimiz şey, Türkiye fiili durumu hukuki durum haline dönüştürmek mecburiyetindedir. Bir anayasa ihtiyacı artık acil hale gelmiştir. Sayın Bahçeli'nin beyanatları cesaret verici. Biz hazırız. Kararı ya meclis ya da millet verecek. Milletin verdiği karar en doğru karardır. Milletin verdiği kararın başımızın üstünde yeri var. Yıllardır yeni anayasayı konuşuyoruz. yeter artık milleti bununla oyalamayalım. Bahçeli'nin bu çağrısını aynen kabul ediyoruz.

MECLİS'E GETİRECEĞİZ

Sürekli güçlü bir siyasi iradeyi oluşturacak bir sistem değişikliği Türkiye'nin vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Bu sadece istikrar için değil, Türkiye'nin birliğinin beraberliği açısından da elzemdir. Bugüne kadar anlaşılan 60 madde olmak üzere AK Parti hazırlayacak ve Meclis'in onayına sunacak. Meclis'te sonuç ne olursa olsun milletin onayına götüreceğiz. AK Parti sorunları torunlarına havale eden bir parti değildir.

CUMHURBAŞKANI İLE ARAMIZA KİMSE GİREMEZ

Cumhurbaşkanı ile aramıza kimse giremez. Cumhurbaşkanımız partimizin kurucusudur. Türkiye sevdalısıdır. Tabii ki Cumhurbaşkanımızla en uyumlu şekilde çalışacağız. Bizi uyumsuz gibi göstermeye çalışanlar hayal kırıklığına uğrayacak. Türkiye artak bölebilecekleri bir ülke değildir. 

Kaynak:Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum