Memur-sen 25. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu

Memur-sen 25. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu
Genel Başkan Yalçın:- "5 milyon 100 bin çalışanın verdiği sorumluluğun farkındayız. Toplu sözleşme masasına üç alternatifli teklifle oturacağız"

ANKARA (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 4. dönem toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili, "5 milyon 100 bin çalışanın verdiği sorumluluğun farkındayız. Toplu sözleşme masasına üç alternatifli teklifle oturacağız." açıklamasını yaptı.

Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, konfederasyonun 25. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Ankara'da gerçekleştirildi. Toplantıda, ağustosta başlayacak 4. dönem toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili son istişarelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Yalçın, 1 milyon 694 bin 323 kamu görevlisinin yüzde 60'ının Memur-Sen'e bağlı sendikalara üye olduğunu belirtti.

Yalçın, "Memur-Sen olarak salt ücret sendikacılığı değil, medeniyet kodlarımızın yönlendirmesiyle, haksızlığın, zulmün, çarpıklığın ve yoksulluğun küreselleştiği bir dünyada sosyal ve insani sendikacılık yapıyoruz. Memur-Sen, zalimlere karşı direnişin merkezi, mazlumlar ve mahzunlar için diriliş nefesidir. Memur-Sen, üyeleri için onur, kamu çalışanları için umut kaynağıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Yeni dönem toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin Yalçın, "Tabandan gelen her teklifi gündemimize aldık. Süreç katılımcılıkla ilerledi. 5 milyon 100 bin çalışanın verdiği sorumluluğun farkındayız. Toplu sözleşme masasına üç alternatifli teklifle oturacağız. Teklifimizi yarın saat 10.30'da Devlet Personel Başkanlığına teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.