Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tonbul:

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tonbul:
"Maliye Bakanlığı, Büyükşehir Yasası'nda yapılan değişikliklerin, mücavir alan sınırına göre belirlenen hizmet tahsisli konutların kapsamını etkilemeyeceği yönünde görüş bildirdi"

ANKARA (AA) - Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Maliye Bakanlığı'nın Büyükşehir Yasası'ndaki değişikliklerin mücavir alan sınırına göre belirlenen hizmet tahsisli konutların kapsamını etkilemeyeceği yönünde görüş bildirdiğini belirtti.

Tonbul yaptığı yazılı açıklamada, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının baraj, termik santral, maden sahası ve ocakları, fabrika, şantiye, enerji dağıtım ve iletim merkezleri gibi yerlerdeki konutları yeni Büyükşehir Yasasına göre belediye mücavir alan içinde sayarak hizmet tahsisli konutları sıra tahsisli konuta çevirdiğini vurguladı.

Söz konusu kurumların bu dönüşümle kamu görevlilerinden kira istediğinin tespit edildiğini ifade eden Tonbul, bu durum üzerine Maliye Bakanlığından konuyla ilgili görüş istediklerini belirtti.

Tonbul, "Maliye Bakanlığı, Büyükşehir Yasası'nda yapılan değişikliklerin mücavir alan sınırına göre belirlenen hizmet tahsisli konutların kapsamını etkilemeyeceği yönünde görüş bildirdi. Bu görüşe göre, belediye mücavir alan dışındaki hizmet tahsisli kamu konutlarının kapsamında herhangi bir daralma olmayacak. Buralarda çalışan kamu görevlilerimiz kira ödemeden oturmaya devam edecek." ifadelerini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.