"Memurlar korosu" konsere hazırlanıyor

"Memurlar korosu" konsere hazırlanıyor
Erzurum'un Narman ilçesinde doktor, öğretmen, polis, hemşire ve asker gibi meslek gruplarından memurların yer aldığı koro, haziran ayında vereceği konserin hazırlıklarını sürdürüyor- Koronun kurucusu müzik öğretmeni Saruhan: "Haftada 2 gün, okulumuzda 1-2

ERZURUM (AA) - HADİ ŞENGÜL - Erzurum'un Narman ilçesinde görev yapan doktor, öğretmen, polis, hemşire ve asker gibi meslek gruplarından memurlar, kurdukları koroyla konserler vermeyi planlıyor.

Erzurum merkeze yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Narman'da, sosyal aktivite amacıyla bir araya gelen memurlar koro kurdu. Farklı meslek gruplarından oluşan koro, haftada 2 gün bir araya gelerek çalışmalarını sürdürüyor.

Şehitler için seslendirdikleri "Çanakkale Türküsü"nün klibini sosyal medya üzerinden kamuoyuyla paylaşan koro üyeleri, yakın zamanda ilçenin sosyal ve kültürel yaşamına renk katmayı da hedefliyor.

Koronun kurucusu Narman Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Serkan Saruhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Narman'ın il merkezine uzak olduğunu ve sosyal etkinliklerin az olduğunu anımsattı.

İlçede görev yapan kamu görevlileri olarak boş vakitlerini değerlendirebilecekleri bir koro kurmayı düşündüğünü ve bunu sağlamak için ilçede bir duyuru yaparak katılım sağlamaya çalıştığını ifade eden Saruhan, "Bunun sonucunda 30 kişilik bir koro kurduk. Haftada 2 gün, okulumuzda 1-2 saatlik çalışmalar yapıyoruz. Başta amacımız birlikte şarkı söylemekti, fakat baktık ki sanatsal açıdan da güzel şeyler ortaya çıktı, bu işi devam ettirdik. Bu koro ile halkımızı müziksel etkinliklere doyuracağız. Haziranda küçük çaplı ilçemizde konserler vermeyi düşünüyoruz." diye konuştu.

- İş stresinden uzaklaşıp yaşamlarına zenginlik katıyorlar

Koro üyelerinden doktor Fatih Fırat, her zaman Erzurum'a gitme imkanları olmayışı ve ilçede yeterli sosyal aktivite imkanının bulunmamasının oluşturduğu boşlukla böylesi bir çalışmayla güzel vakit geçirmek istediklerini ifade ederek, "Birkaç aydır böyle bir çalışma içerisine girdik. Birçok meslekten polis, öğretmen, hemşire ve doktor gibi arkadaşlarımız bulunuyor. Güzel bir organizasyon oldu. Birlikte güzel ve eğlenceli bir çalışma yapıyoruz. Günün getirdiği iş stresinden böylece biraz da olsa uzaklaşmış oluyoruz." dedi.

Edebiyat öğretmeni Duygu Demir ise koro çalışmalarının işten uzaklaşıp sosyalleşmek açısından yararlı olduğunu, devamını getirmeyi arzu ettiğini söyledi.

Müzik öğretmeni Mehmet Sait Çabuk da yaptıkları çalışmanın kendilerini zenginleştirdiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Ben öğretmenim, bu koro sadece öğretmenlerden oluşmuyor. Birçok meslek grubundan insanların bir araya gelmesinden dolayı daha yenilikçi düşünceler ortaya çıkıyor. Bu çalışmalar bizlere yenilikler katıyor. Ben burada olmaktan çok mutlu oluyorum, çünkü benim mesleğim müzik öğretmenliği, enstrüman icracısıyım, arkadaşlarımızın bilgilerinin harmanlanmasıyla çok daha güzel düşünceler ortaya çıkıyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.