"Mendilname" sergisi Üsküdar'da açıldı

"Mendilname" sergisi Üsküdar'da açıldı
İSTANBUL (AA) - Üsküdar Belediyesince, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nın (İSMEK) katkılarıyla düzenlenen "Mendilname"...

İSTANBUL (AA) - Üsküdar Belediyesince, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nın (İSMEK) katkılarıyla düzenlenen "Mendilname" adlı sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Nevmekan'da gerçekleşen serginin açılışı öncesi AA muhabirine açıklamada bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, mendilin Türk kültüründeki önemine dikkati çekerek, “Biz Üsküdarlıların mendille olan hikayesi aslında köklü bir geçmişe dayanıyor. Dillere pelesenk olmuş Katibim şarkımız mendille alakalı bir şarkı. 'Üsküdar’a giderken bir mendil buldum, mendilimin içine lokum doldurdum' diye söylenir" dedi.

Türkmen, mendille ilgili bir çalışmanın ilk kez Üsküdar’da yapılmasının anlamlı olduğuna vurgu yaparak, “İSMEK'le yaptığımız bu ortak projeyle bundan sonra her mendilin ayrı bir hikayesinin olduğunu anlatan bir çalışmaya da başlıyoruz. Bundan sonra nikahını kıydığımız bütün çiftlere özel mendil hediye edeceğiz çünkü bir mendilde hem hüzün, hem sevinç, hem de gözyaşı vardır” diye konuştu.

Açılışa katılan ses sanatçısı Melihat Gülses de sergiden çok etkilendiğini dile getirerek, “Kadının emeği, kadının değeri bu sergiyle hissedilir hale geliyor. Çünkü kadınların el emekleriyle yaptığı mendiller burada sergileniyor. Bu projede emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Sergi, 28 Şubat'a kadar açık kalacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.