Merak edilen soruyu bay Facebook cevapladı

Merak edilen soruyu bay Facebook cevapladı
Zuckerberg, mesajlaşmanın da çok önemli olduğunu, başlı başına değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor

Bildiğiniz gibi Facebook, bir süre önce mobil platformlar için hazırladığı Messengeruygulamasını Facebook'tan bağımsız olarak indirme zorunluluğu getirmişti. Eğer uygulamayı indirmezseniz, Facebook hesabınıza gelen mesajları göremiyor ve cevaplar veremiyorsunuz.

Birçok kullanıcı, Facebook'un mesajlaşma unsurunun ayrı bir uygulamaya kaydırılmasını doğru bulmuyorken ve tepki gösterirken, Facebook'un patronu Mark Zuckerberg'ten de neden böyle bir hamle yaptıkları konusunda açıklama geldi.

Geçtiğimiz günlerde bir soru cevap etkinliğine katılan Zuckerberg, böyle bir şey yaptıklarını, çünkü bu uygulamanın mesajlaşmak için çok daha hızlı ve kolay olduğunudile getirdi. Zuckerberg, piyasadaki birçok uygulamanın temelde tek bir konuya odaklanarak hareket ettiğini söyleyerek Facebook'un odak noktasında da News Feed, yani haber kaynağının olduğunu, dolayısıyla mesajlaşmayı da Messenger uygulamasına kaydırdıklarını dile getirdi. Zira Zuckerberg'e göre böylesi daha iyi.

Zuckerberg'in açıklamalarından bazı kısımlar şöyle:

Günde 10 milyar mesaj atılıyor. Mesajlaşmak, birçok insan için sosyal medyadan daha önemli. Bazı ülkelerde Facebook kullanım oranları %85 civarlarında, ama mesajlaşanların oranları %95'i buluyor, yani ilgi daha çok. Dolayısıyla biz de iyi bir hizmet verebilmek için mesajlar konusunda Messenger'a odaklandık. Çünkü böyle mesajlaşmak daha kolay ve daha hızlı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.