Meral Akşener'den HSYK'ya şikayet

Meral Akşener'den HSYK'ya şikayet
Eski MHP milletvekili Akşener, Tosya Asliye Hukuk Hakimi Aras hakkında soruşturma açılması istemiyle HSYK'ya başvurdu- Şikayet dilekçesinden:- "Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Yunus Aras, Yargıtay’ın yetkisini kullanmış ve yetki gasbı ile bu kararı te

ANKARA (AA) - CÜNEYT ATEŞ - Eski MHP milletvekili Meral Akşener, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi İlhan Işık'ın ardından, Tosya Asliye Hukuk Hakimi Yunus Aras'ı da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) şikayet etti.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, davacı Akşener'in avukatı Feridun Bahşi, Çağrı Heyeti'nin 15 Mayıs'ta yapılacağını duyurduğu MHP olağanüstü kurultayına ilişkin tedbir kararı veren hakim Yunus Aras hakkında HSYK'ya şikayet dilekçesi sundu.

Partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine ilişkin kararın tedbiren durdurulmasının "usul ve yasaya aykırı olduğu" savunulan dilekçede, "Tosya ve Gemerek mahkemelerinin hukuka aykırı verdiği bu kararlar sebebiyle, 25 bin kişi toplanmasına rağmen kurultayın hukuksuz bir şekilde engellendiği" öne sürüldü.

Dilekçede, tedbir kararı verme yetkisinin sadece Yargıtay'da bulunduğu, Tosya Asliye Hukuk Mahkemesinin, böyle bir karar alamayacağı savunuldu.

- "Yetki gasbı..."

"Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Yunus Aras, Yargıtay’ın yetkisini kullanmış ve yetki gasbı ile bu kararı tesis etmiştir" ifadesinin yer aldığı dilekçede şunlar kaydedildi:

"Diğer yandan ihtiyati tedbir kararı verilmesi koşulları iş bu davada mevcut değildir. Tosya Asliye Hukuk Mahkemesinin 2016/154 esas sayılı dosyasındaki davacı Muvaffak Etyemez'in ihlal edilen ve dolayısı ile de tedbir kararı verilecek bir hukuksal durumu yoktur. Ankara 12.Sulh Hukuk Mahkemesinin 2016/280 esas sayılı dosyasından verilen kararın kesinleşmesine de gerek yoktur. Bu karar, verildiği anda icrası mümkün olan nitelikte bir karardır. Bu nedenlere de şikayet edilen Hakim Yunus Aras’ın kararı yanlıdır."

Dilekçede, hem Yunus Aras'ın hem de Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi İlhan Işık'ın verdiği ara kararların, Medeni Kanun'un 75. maddesinin 3.fıkrasına göre yazıldığının belirtildiği ancak kanunda böyle bir fıkra bulunmadığı bildirildi. Dilekçede, "Kanaatimize göre adı geçen davaların tensip ara kararları mahkeme dışından biri tarafından yazılarak Gemerek ve Tosya asliye hukuk mahkemelerine götürülmüş ve hakimlere imzalatılmıştır." görüşüne yer verildi.

Şikayet dilekçesinde hakim Yunus Aras hakkında disiplin kovuşturması yapılarak, Hakimler ve Savcılar Kanununun ilgili maddeleri doğrultusunda cezalandırılmaları talep edildi.

Eski MHP milletvekili Meral Akşener, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine ilişkin kararının, Yargıtaydaki temyiz incelemesi sonuçlanıncaya kadar tedbiren durdurulmasını isteyen Gemerek Hakimi İlhan Işık'ı da HSYK'ya şikayet etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.