Uğur Özteke

Uğur Özteke

Meram battı-çıktıda Bile bir çete soygun yapıyorsa!

Meram battı-çıktıda Bile bir çete soygun yapıyorsa!

Şehrin göbeğinde insanları tehdit eden, korkutan sonra da paralarını ellerinden kuzu kuzu alıp sırra kadem basan bu çete nedir Allah aşkına?

Ha Allah rızası için bu işler gülmeye, kınama ya da eleştirmeye gelmez.

Allah cümlemizi böyle şerefsizlerin şerrinden korusun.

İzninizle mevzumuza girelim.

……………..

Polis dahası İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü iki de bir uyarıyor. Cep telefonlarına mesajlar atıyor. Belediye otobüslerinde, tramvaylarda duyuru yazıları asılıyor. TV ‘ere kamu spotu giriyor. Ama bir kez daha anladık ki Türkiye’de bu şebeke çökertilemiyor.

…..

Hafta içerisinde kapımızı çalarak içeriye giren ve kimliğini göstererek kendisini tanıtan resmi bir kurumda bilişimci olarak görev yapan bir beyefendi elektriğe çarpılış gibiydi.

Hem şaşkın, hem utangaç hem de yıkılmıştı.

Çünkü kendisi adı üzerinde bu ülkenin alanındaki en üst seviyedeki kurumunda adı üzerinde bilişimci idi. Ve annesi daha geçen hafta telefonla kandırılmış korkutulmuş ve kendilerinden habersiz bir şekilde Meram Yeni Yol’da battı çıktı diye bilinen alt geçitte elleri ile bu çeteye tam 70 bin lira vermişti.

Olay duyulduktan sonra ve kendilerinin de dolandırıldığı anlayan aile psikolojik bunalıma girmişti. Dile kolay bir ailenin birikimi olan ve bu parayla çeşitli hayaller kurulan tam tamına günümüzün 70 bin lirası içimizdeki çeteye adeta hediye edilmişti. Şimdi anne bir tarafta abla bir tarafta hem psikolojik hem de tıbben tedavi görüyormuş.

……

Ancak bizimde kafamızı karıştıran bu bilişimci arkadaşın anlattıkları idi.

Tabii bizim işin bu boyutunu bilmemize imkan yok. Çünkü bu çok farklı ve karmaşık bir alan. Ancak bu arkadaşın iddiası devletin bütün birimlerinde saf vatandaşın üzerine kabus gibi çöken çetenin baz istasyonlarının sinyallerinin var olduğu.

Dinlerken hak vermemek elde değil.

Bizim gibi dünya lideri olmaya aday bir ülke, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ile Amerika Birleşik Devletleri’ne, Rusya’ya kafa tutan ve hamlelerini başarı ile yaparak puan toplayan koskoca Türkiye bu şebekenin mi hakkından gelemeyecek?

Sade vatandaş polisten, hukuktan, cumhuriyet savcılarına kadar kapı kapı dolaşıyor. Bir şeyler yapmak istiyor.          

Ancak en yetkililer bile vatandaşın yüzüne, “Bu işten bir sonuç çıkmaz. Siz su için” diyorlarsa vatandaş da bitmiş biz de bittik demektir.

Şimdi tüm yöneticilerimize buradan yalvarıyoruz.

Hatta sesimizi duyurabilirsek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’dan Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Bey’den bu konuda da ricacı olacağız.   

Allah kimsenin başına vermesin ama durum inanın çok üzücü…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Su gibi olmalıyız, her şeyden aşağıda ama kayadan bile kuvvetli.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kadınlar Pazarı kavşağında dolmuşlarımız yolcu indi bindisi yapmadığı zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR