Meram Belediye Meclisi’nden destek

Meram Belediye Meclisi’nden destek
15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olanların yakınları için Başbakanlık tarafından başlatılan yardım kampanyasına Meram Belediye Meclisi destek verdi.

Ağustos ayı meclis ve komisyon toplantılarında meclis üyelerinin alacağı tüm huzur haklarının yanı sıra Meram Belediyesi tarafından da 100 bin TL’lik bir meblağ kampanya kapsamında şehit yakınlarına bağışlandı. Meram Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı 1. birleşimi, Meclis Başkanı Fatma Toru başkanlığında toplandı. Toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.
Toplantıda, 15 Temmuz darbe girişimindeki şehitlerin ailelerine destek amaçlı Başbakanlık olarak başlatılan kampanyaya destek olmak üzere, Ağustos ayında yapılacak meclis toplantıları ve komisyon toplantılarındaki meclis üyesi huzur haklarının kampanyaya bağışlanması ve ayrıca Meram Belediyesi tarafından da kampanyaya 100 bin TL bağışlanması teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

“Cumhuriyet tarihi boyunca böyle bir acı yaşamadık”
15 Temmuz’un uzun süre hafızalardan silinmeyeceğine ve anma günleri düzenleneceğine dikkat çeken Başkan Toru, “Millet olarak Cumhuriyet tarihimiz boyunca böyle bir acı, yara ve darbe almadık. Sadece tarih olarak anılacak bir gün değil, gelecek neslin de bundan ibret alması gereken gün olarak tarihe geçti. Çocuklarımızı, gençlerimizi, geleceğimizi, istiklalimizi ve istikbalimizi koruyabilmemiz için bu acıyı, bu darbeyi hafızalarımızda, gönüllerimizde, yüreklerimizde her an taze tutmamız, unutmamamız gerekiyor ve bundan büyük ders alarak aynı hatalara düşmemeliyiz” diye konuştu.

"Darbe girişiminin arkasında dış güçler var"
Bu darbe ve iç işgal girişiminde FETÖ’nün başı çektiğine işaret eden Başkan Toru, “Ama temelde dış güçler var, bunlar bir piyon. 40 yıllık süreçte insanlarımız inanç, maneviyat noktasında bu insanlara güvendi. Maddi ve manevi destek verdi. Ama maalesef çocuklarımızı aldılar, zihinlerimizi aldılar, ekonomik olarak ceplerimizden aldılar. Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkacak ve devletin temellerini yıkacak bir hareket içine giriştiler. Bu affedilecek bir durum değil” dedi.

"Türk baharı dünyaya örnek olacak"
Darbe girişiminin başarısız olmasında millet olarak topyekun verilen mücadelenin önemine değinen Başkan Toru, “15 Temmuz gecesi halkımız sokağa inmeseydi hiçbirimiz şu anda burada olamayacaktık. Ama milletimizin gösterdiği bu direnç, tüm coğrafyalarda bu tarz girişimler karşısında yeni dirençlerin gelişmesine de vesile oldu. Küresel sistemdeki aktörlerin, yer altı ve yer üstü zenginliklerini sömürmek üzere ülkeler üzerinde yapacağı darbe girişimleri bundan sonra kabul görmeyecek. ‘Arap Baharı’ dediğimiz hareketi Türkiye başlattı ve ‘Türk Baharı’ dünyanın her yerinde inşallah devam edecek” ifadelerini kullandı.

"Millet olma bilincimiz arttı"
Millet olarak çok güçlü olduğumuzu 15 Temmuz gecesinde bir kez daha gösterdiğimize vurgu yapan Toru, “Gençlerimizin; maneviyat, tarih bilinci ve kültür anlamında daha donanımlı olmasını istiyorduk. Ama bu olay bize gösterdi ki, gençlerimiz bu konuda çok sağlam. Bizim umduğumuzdan çok daha iyi bir noktadalar. Bu, bizi çok sevindirdi. Çünkü onlardaki o ruh, maneviyat ve mukaddesata olan saygı devam ediyor. Meydanlarda şunu gördük: Hangi parti ya da hangi ideolojiye sahip olursa olsun insanlarımız tek yumruk ve tek yürek oldu. Birbirimize kenetlenerek daha güçlü bir şekilde çocuklarımıza daha güzel bir gelecek bırakacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.