Meram Belediyesi Bilgi Merkezi’ne kayıtlar başlıyor

Meram Belediyesi Bilgi Merkezi’ne kayıtlar başlıyor
Meram İlçe Belediyesi Bilgi Merkezi’ne kayıtlar 29 Ağustos-9 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacak

Meram Belediyesi tarafından Gazanfer Mahallesi Dr. Ahmet Özcan Caddesi üzerinde (Zafer Ortaokulu yanı) 2 yıl önce hizmete açılan Bilgi Merkezi'ne kayıtlar 29 Ağustos-9 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacak. Merkezden; Meram ilçe belediye sınırları içerisinde ikamet eden ve bu sınırlar içerisinde bulunan ortaokulların 6’ncı, 7’nci, 8’inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının 12’inci sınıflarında öğrenim gören öğrenciler yararlanabiliyor. Öğrencilerin not ortalaması 85’in üzerinde olması gerekiyor. Bilgi Merkezi’ne sadece devlet okullarında okuyan öğrenciler başvurabiliyor. Müracaatın çok fazla olması durumunda puan ortalaması daha yüksek olan öğrencilere öncelik verileceği belirtildi.
Meram Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Bilgi Merkezi’nde öğrencilere sadece teorik dersler verilmeyip aynı zamanda onları sosyal hayata hazırlayacak etkinlikler de düzenleniyor. Etkinlik derslerinde, ‘değerler ve karakter eğitimi’ çalışmaları yürütülüyor. Temel hedef; sadece akademik başarı olmayıp, öğrencileri, ‘soran, sorgulayan, düşünen, ahlaklı, şahsiyet sahibi insanlar’ olarak yetiştirmektir. Bu kapsamda Bilgi Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler çok sayıda gezi ve sosyal etkinliğe katılıyor. Bilgi Merkezi’nde sınıf mevcutları 20’yi geçmemektedir. Sınıflar akıllı tahtalarla donatılmış olup, tekli sıralar, zengin kütüphanesi, bilgisayar laboratuvarı, etüt salonu, kantin donanımıyla öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde dizayn edilmiştir. Merkezde öğrenciler; Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler / TC İnkılap Tarihi, İngilizce, Din Kültürü ve etkinlik dersleri ile toplamda 12 saat ders görmektedirler. Merkezimizde sabahçı, öğlenci ve hafta sonu grupları mevcut olup öğrencilerin okul durumlarına göre sınıfları ve grupları belirlenmiştir” denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.