Meram Deresi Canlanıyor

Meram Deresi Canlanıyor
Meram Belediyesi’nin girişimiyle yaklaşık 2 yıllık proje çalışmaları sonucu Altınapa Barajı’ndan başlayarak Tarihi Meram Köprüsü’ne kadar olan alanda dere ıslahı çalışmaları başladı.

Bugüne kadar çalışma gerçekleştirilmeyen ve Meram Belediyesi’nin girişimiyle ıslah çalışmalarına start verilen Meram Deresi eski kimliğine kavuşuyor. Atıl durumda bulunan vadide Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’nun girişimiyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ıslah çalışmalarına başlanıldı.

MALİYETİ 23 MİLYON TL

Altınapa Barajı’ndan başlayarak Tarihi Meram Köprüsü’ne kadar uzanan ıslah çalışmalarında doğallık korunacak ve vadinin yeni hali farklı bir güzelliğe kavuşacak.  Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın dere ıslahını gerçekleştirmesinin ardından Meram Belediyesi tarafından rekreasyon çalışmalarına ara vermeden başlanılacak.  Islah projesi maliyetinin toplamda 23 Milyon TL’yi bulacağı öğrenildi.

TURİZME KATKI SAĞLAYACAK

Çalışmalarda ilk etabın yer aldığı Altınapa Barajı’ndan Dere Santral’e kadar olan alanda kamulaştırma ve rekreasyon işlemleri de sürüyor. Yürüyüş yolları, şelaleler, balık tutma alanları, restoranlar, kafeler, çocuk oyun parkları gibi alanları içerisinde bulunduracak vadi, turizmE de büyük katkı sağlayacak.  Ayrıca Altınapa Barajı yanında bulunan ormanlık alanın da Meram Belediyesi’ne tahsisinin gerçekleştirildiği öğrenilirken bu alan piknik bölgesi olarak değerlendirilecek. (Muhammed Esad Çağla)

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.