Uğur Özteke

Uğur Özteke

Meram Eğitim Araştırma üzüyor

Meram Eğitim Araştırma üzüyor

Aslında iki haftadır Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinden fotoğraflar geliyor. Yoğun bakımdan tutun da, acil serviste sedyeler üzerinde ki hastalara kadar.

Önce yine birileri hastane için “düğmeye bastı” diyorduk. Buradan gelen fotoğrafları ve şikayetleri kulak arkası ettik. Çünkü eğitim gibi sağlık konusunda da baştaki yöneticiyi hemen suçlamak çok basit. Ama “Hadi gel sen beğenmediğini düzelt” desen yapacağınız bir şeyin olmadığını da görürsünüz. Ancak dün öğle saatlerine doğru yine Hastaneden şikayet geldi.

Ardından Ak Parti Meram’dan servis edilen “Seçim çalışmaları kapsamında Ak Parti Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Ak Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Kadın ve Gençlik Kurulu üyeleri Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret ettiler” haberi ile yine hastaneyi konuştuk.

Bu hastane için bir dönem yönetim kavgası ve içeriden gelen bilgiler vardı. Sonra sanki “yorgan gitti kavga bitti” dercesine bir anda ortalık sessizliğe büründü. Ama gel gelelim son günlerde yine buradan çok şikayet var.

Her şeyden önce kimseyi suçlamadan, karalamadan, günahlarını almadan şunu net ifade edelim. Artık “Bu at bu arabayı çekmiyor” …

Hastanenin fiziki yapısından tutunda, konumuna kadar o bölge boğuldu.

Her zaman her yerde gururla övünüyoruz. “Konya büyüyor” diyoruz.

Eeee Konya büyüyor, Konya gelişiyor da bu hastanemiz nasıl büyüyor?. Önce hayırsever insanlarımızın desteği, sonra hükümetin takviyesi ile Hastane gerçekten sadece bölgenin değil Konya’nın yükünü çekiyor. Dahası çekmeye çalışıyor. Ama nereye kadar?

Vallahi orada törensiz, gösterişten uzak bir yetkili iki saat kenarda yaşananları izlese kafayı yer.

Şöyle desek bu hastanenin hasta yükünü bırakın kenara, Belediye otobüsleri, dolmuşlar hastaları ve ziyaretçileri taşımaya yetmiyor.

Bilmem anlatabildik mi?

Bu diyeceğimiz kesinlikle Meram Eğitim Araştırmanın yükünü almaz ama hani ne oldu bizim Şehir Hastanemiz?

Sayın Cumhurbaşkanımız müjdeyi vermişti.

Yanılmıyorsam da 15 ilde şehir hastanesi olacaktı? 

Galiba 14 ilde şehir hastaneleri nerede ise bitecek. Ama Konya’nın yeri bile belli değil…

Bu hastalık işi her an hepimizin başına gelebilir. Meram Eğitim Araştırma için yöneticilerin, hekimlerin, personelinde yapacağı bir şey kalmamış durumda.

Fiziki yapılanmanın bile artık nefes alacak durumu kalmamış ki hasta nefes alsın hasta yakını rahat olabilsin.

Yöneticilerimiz, yetkililerimiz ve de özellikle siyasilerimiz ne olur Eğitim ve Araştırma Hastanesine pansuman tedavi de değil de sağlıklı bir yapı formülü bulsun.

ESKİ DOĞUMEVİ YANINDA Kİ SOKAK

Hastane demişken bir de güzel bir şey yazalım mı?

Malum eski Numune Hastanesinde şu sıralar şeytan kulağı4na kurşun inşaat tam gaz devam ediyor. Nalçacı’dan gelip eski Doğumevi’nin oradan Hastaneler bölgesine giren ve çıkan bir yan yol var. Burası kendini bilmez sürücüler yüzündün tek şeride düşüyor ve trafik felç oluyordu. Son günlerde fark ettik ki burada bir polis otosu ve iki polis memuru artık nöbet tutuyor. Kuralsızlığa anında müdahale ediyorlar. Bizde polisimize teşekkür ediyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kurdu kurtaran köylüleri öldürür

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İzzet Bezirci kavşağında ana okulu servisi kırmızı ışıkta geçmediği zaman 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR