Meram Gençlik Meclisi'nde Genel Kurul Heyecanı yaşandı

Meram Gençlik Meclisi'nde Genel Kurul Heyecanı yaşandı
Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Meram Gençlik Meclisi’nde 1. Olağan Genel Kurul gerçekleşti.

Meram Belediyesi bünyesinde çalışmalarını gerçekleştiren Meram Gençlik Meclisi, geçtiğimiz hafta sonu 1. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Meram Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen Olağan Genel Kurul’a Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Bünyamin Nokta ile Kurucu Divan Kurulu üyesi Rıza Büyükzeren ve gençlik meclisi üyeleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Meram Gençlik Meclisi Kurucu üyesi Fatma Reyhan Bakay, misyon ve vizyon hakkında açıklamalarda bulunurken meclisin 1 yıl içinde yaptığı faaliyetlerin yer aldığı tanıtım filmi salondakilere izletildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Bünyamin Nokta ve Kurucu Divan Kurulu Üyesi Rıza Büyükzeren programda yaptıkları konuşmalarda Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya gençliğe verdiği önemden dolayı teşekkür ederken, Meram Gençlik Meclisi Başkanı Mehmet Yolcu ve ekibinin çalışmalarını ilgiyle takip ettiklerini belirttiler.

“EN BÜYÜK GÜVENCEMİZ; GENÇLERİMİZ”
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, gençliğin hazine olduğuna dikkat çekerek yaptığı konuşmasında, “Zor bir coğrafyada yaşıyoruz ve millet olarak bugünlere kolay gelinmedi. Bizim medeniyet havzamızı kan gölüne çeviren batı medeniyeti, tarihin tekrar kurucu öznesi olacak olan milletimizin önünü kesmek için her türlü kaosu sergiliyor. Millet olarak yine bu zorlukları aşacağız ve en büyük güvencemiz gençlerimiz olacak. Gençliğe sahip çıkmamız gerektiği bilinciyle bu tür faaliyetleri destekliyoruz. Gençlik meclisimiz geçen yıl kurulduğunda 35 üyesiyle çalışmalarına başlamıştı. Meclis Başkanımız Mehmet Yolcu, şimdilerde 280 kişiye ulaştıklarını söyledi. Biz bu sayının artması için desteğimizi devam ettireceğiz. Geçtiğimiz yıl boyunca gençlerimizin gece, gündüz demeden proje üretmeye çalıştıklarına bizzat belediye binamızda şahit oldum ve bu bizi mutlu etti. Gençlerimize olan güvenimiz daha da arttı. Gençlik meclisimizin logosunda Meram Belediyemizin logosu gençlerimizi çevreliyor, gençler de tekrar Meram’ı ortalarına alıyorlar. Bu sinerji hamd olsun oluştu. Meram Gençlik Meclisi’nin daha büyük proje ve çalışmalara imza atacağına inanıyorum. Bu millet sizlerle gurur duyacak ve iftihar edecek buna eminim. Genel Kurul’un hayırlara vesile olmasını dilerken Gençlik Meclisi Başkanı Mehmet Yolcu kardeşimizi ve ekibini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

“İKİNCİ YILIMIZ, İLK YILIMIZDAN ÇOK DAHA İYİ OLSUN”
Meram Gençlik Başkanı Mehmet Yolcu ise, meclisin birinci yılını kardeşlik içinde başarılı bir şekilde tamamladıklarını belirtirken, “Bugün birinci dönemimizin ikinci yılı başlıyor. Umut ediyoruz ki ikinci yılımız ilk yılımızdan çok daha iyi olsun. Kurulduğumuz günden bu yana güzel projelere imza attık ve yerelde adımızdan sıkça söz ettirdik. İnşallah artık bundan sonra uluslararası projelere imza atacağız. Biz gençler olarak hayal edeceğiz, hayallerimizin arkasında koşacağız ve ısrarcı olacağız. Ancak unutmamamız gereken bir konu var. Biz seferle mükellefiz, zafer Allah’ın taktiridir. Meram Gençlik Meclisi’nde yer alan tüm ekibimize çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.
Konuşmaların ardından Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, mezuniyetlerinden dolayı Meram Gençlik Meclisi’ne veda eden Aysun Bayraklı, Yumna Ekinci ve Zübeyir Aladağ’a katkılarından dolayı teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu.
Mehmet Yolcu’nun güvenoyu alarak yeniden başkanlığa seçildiği Meram Gençlik Meclisi 1. Olağan Genel Kurulu’nun ardından yeni Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu;
Basın Yayın ve Organizasyon Komisyonu: Muhammed Abdülkadir Demet, AR-GE ve Eğitim Komisyonu: Sergen Gör, Sağlık ve Spor Komisyonu: Mustafa Özkaya, Kültür ve Sanat Komisyonu: Zeynep Tuncer, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Komisyonu: Furkan Selçuk, Çevre ve Kent Komisyonu: Dilan Karayel, Dış İlişkiler Komisyonu: Rümeysa Nur Dağ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.