Uğur Özteke

Uğur Özteke

Meram Gödene TOKİ’den ilk kez başarılı bir kış haberi geldi

Meram Gödene TOKİ’den ilk kez başarılı bir kış haberi geldi

PUSULA Gazetesi olarak şehrin her yerinden, her kesiminden dahası Türkiye’nin dört bir yanındaki hemşerilerimizin ve de Dünya’nın dört bir yanındaki Konyalıların sesi gözü olmanın heyecanı içerisindeyiz.

Mesela Meram Gödene TOKİ’de gazetemiz çalışanlarından ve bizim aile efradımızdan ikamet eden bir tek kişi yok. Ancak sıkı okurlarımız bilirler ki Meram’daki Gödene TOKİ bölgesinde dal kırılsa haberimiz olur ve sizlerle paylaşmaya çalışırız.

Peki bu nasıl olur? Ya da oluyor?

Tamamen bize inanan siz değerli okurlarımız sayesinde.

Konya uzun bir aradan sonra ilk kez böyle ciddi bir kış mevsimi yaşıyor. Vatandaş en başta belediye hizmetlerinin yetersizliğinden çıldırıyor. Tek kelime ile burnundan soluyor. Biz sadece sizlerden gelenleri yetkililere iletmeye ve kamuoyu ile paylaşmaya çalışıyoruz.     

Ve bu ağır kış şartlarında “Entel Gonyalı” rumuzlu Meram Gödene TOKİ’de ikamet eden bir abimiz bakın o bölgede yaşananları bizimle nasıl paylaşıyor;

“Bazı yerlerde sıkıntılar yaşandı ama Meram Gödene TOKİ’de bu kez yerel yönetimler sınıfta kalmadı. Fevkaladenin fevkinde süren yoğun kış şartlarında ulaşım ve kar küreme ekiplerinde hizmet veren tüm personele teşekkür ediyoruz.

Bu yıl önceki yıllarda yaşanan Meram Belediyesi’nin etaplara ulaşan yol ve etap içi caddelerde kar küreme ve tuzlama çalışmalarında yetersiz kalması veya geç intikal etmesi ve yine Büyükşehir’in yolun eğiminden dolayı etaplara körüklü otobüs çıkaramaması, ulaşımın saatlerce aksaması gibi olumsuzluklar yaşanmadı.

Geçen yıl kışın sonlarında geliştirilen zincir takılı 302 otobüslerin bu yıl hemen devreye sokulması, hatta daha önce önerdiğimiz gibi 2 hatta 3 zincir takılı otobüsün yoğunluğu gidermek üzere devreye sokulması çok olumlu bir çalışma oldu.

Bilindiği üzere Meram Gödene TOKİ’de kar yağışlı günler ve gecelerde her zaman önlem alınması gerekiyor. Gödene TOKİ’de rakımın 1200 metre olması, etaplara bağlantı yollarının eğimli ve rampa olması, kar yağışının ve kalınlığının merkezden fazla olması, Kozağaç Hatunsaray yolunun açıklık olması nedeniyle tipi ve fırtınalı hava yaşanıyor ve bu yüzden ulaşımda körüklü otobüslerin ana yolda kalmasına ye ulaşımda aksamalara neden oluyordu. Durum böyle olunca da insanlarımız 2-3 km yollarda yürümesi şeklinde sıkıntılara yol açmaktaydı.

Sorunu yerinde çözümleyen Büyükşehir yol ekipleri ve ulaşım hizmetleri ile Meram Belediyesi ekiplerinin koordineli çalışması ve Meram Belediyesi etap içinde ve bağlantı yollarında sürekli kar küreme, tuzlama ve grayder çalışması ile yolları 24 saat açık tuttu.”

………….

Buradan şehri yöneten başkan ve yöneticilerimize bir kez daha hatırlatmak isteriz ki bizler tek kelime ile vatandaşın elçisiyiz.

Görevini yapanlardan Allah razı olsun, yapamayanlar rakipsizlikten, alternatifsizlikten kısaca gerekçesi ne olursa olsun sandıktan galip çıksalar da bu işlerin maddi ve manevi vebali olduğunu sadece hatırlatabiliriz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sen birilerinin hakkı yenirken keyfini bozmazken, kendi hakkın yenirken birilerinin keyif yapmasına isyan etmeyeceksin.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kul hakkını aklımızdan hiç çıkartmadığımız zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR