Uğur Özteke

Uğur Özteke

Meram Kaymakamlığı Bu görüntüden kurtulacak

Meram Kaymakamlığı Bu görüntüden kurtulacak

Duyarlı değerli okurumuz Ziya Ümit Paksoy Beş Meram Kaymakamlığı’ndan içeriye girince karşılaştığı manzarayı bizlerle paylaşmak istemiş.

Bakın Ziya Ümit Bey ne diyor;

“Uğur hocam iyi günler.

Bugün ( Mail hafta içerisinde geldiği için bugün deniliyor) Meram Nüfus Müdürlüğüne işim düştü. Kaymakamlık binasının halini görmüşsünüzdür. İçler acısı. Yaşlılar dar ve dik merdivenlerden çıkamıyor, mekan çok dar.

Allah rızası için Konya'ya yakışmayan bu mekanı yazılarınızda dile getirmenizi rica eder, selam ve sevgilerimle.”

….

Evet Ziya Ümit Bey, bugün için bu dedikleri ile yüzde yüz doğruyu dile getiriyor. Ama kulakları için Ankara Vali yardımcısı olarak atanan İrfan Kenanoğlu Bey dahası İrfan abimiz kaymakamlığın şanına yakışır şekilde bir binaya kavuşabilmesi için çok büyük mücadeleler verdi. Valilerimiz bu işe büyük emek ve destek verdiler.

Şimdiden buradan yazıp büyüklerimizin çalışmalarını açıklamayalım ama şunun bir parçasını merak eden okurlarımız için ifade edelim, Meram Kaymakamlığı adına şanına büyüklüğüne yakışır bir kaymakamlık binasına kavuşacak.

CANDEM GÜBREDEN AL HABERİ

İki gün önce önünden geçerken aklımıza geldi ve dostlarımız olan Candem Gübre’den içeriye giriverdik. İdris ve Nazım Candan her zamanki güler yüzlü halleri ile bizleri bağırlarına bastılar. Biz bir çay içimi beş dakika selam verelim dedik iki saat içerde kaldık. İş dünyası; şehrin sorunlarına ve ülkenin gidişatına bizden daha ilgili. Çünkü bu insanlar her şeyden önce ticaret yapıyorlar. Bana zorsanız “en zor şey ne?” diye benim için en zor şey, “bir şeyler alıp satmak yani ticaret yaparak para kazanmaktır”…

Bu yüzden de ticaret yapan başarılı olan iş adamlarına hayranım. Bu iş adamlarının siyasi görüşleri, duruşları, cemaatleri, kuruluşları ne olursa olsun zor işi başarıyorlar.

Ve CANDEM’den çıkarken bu insanlara olan saygım bir kat daha artmış durumdaydı.

İNŞAATTA BALON YOK

Tesadüf diyebilirsiniz ama bir hafta içerisinde iki ayrı büyük inşaat şirketinin patronları ile birlikte olduk. Önce BULUT İnşaat’tan Adem Bulut ve baba Bulut ile ardından da Can İnşaat’tan baba Osman Can ve oğulları ile yine ekonomiyi, inşaat piyasasını şehrin dolayısıyla ülkenin geleceğini konuştuk.

Ticaret yapmak para kazanmak dedik ya. İşte bu isimlerde en iyi şekilde para kazanan akıllı, dürüst ve ilkeli insanlardı. Ve parayı kazanıyorlar, kazanmayı beceriyorlardı.

Biz her gördüğümüz insana olduğu gibi bu büyüklerimize dostlarımıza da sorduk, “İnşaat sektörünün geleceği ne durumda?” diye.

Aldığımız cevap hep aynı idi. “Konya’da daha çok inşaata ihtiyaç var. Konya’da daha on binlerce insan ev sahibi olmak için çalışıyor. Bu arada binlerce insan da mevcut sahibi bulunduğu evlerden daha iyi ve lüks evlere çıkmak için gayret gösteriyorlar.”…

…………

Allah herkesin kalbine göre versin. Allah herkesin muradını versin. Allah hakkımızda ne hayırlı ise onu versin.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

 Hiç bir zaman çıktığın kapıyı hızlı çarpma çünkü bir gün geri dönmek zaman kalabilirsin…

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yağışlı havalarda yayaları ıslatmadığımız zaman ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR