Meram protokolü iftarda buluştu

Meram protokolü iftarda buluştu
Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında ilçeye hizmet eden protokol mensupları bir araya geldi

Meram Belediyesi tarafından Bacıyan-ı Meram Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen iftar programına Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram’a hizmet eden protokol mensupları, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.
Başkan Fatma Toru, “Rabbim ramazanda tuttuğumuz oruçların hatırına tüm dünyaya barış, huzur ve mutluluk getirsin. Belediye olarak bu ayın başlangıcından bugüne kadar farklı mahallelerimizde toplu halk iftarlarımız oldu. Ayrıca yetim ve öksüzler, şehit aileleri ve Huzurevi sakinleriyle de iftarda buluşacağız. Allah yaptığımız ibadetleri ve tuttuğumuz oruçları kabul eylesin” ifadelerini kullandı.

"BACIYAN-I MERAM ÖRNEK OLDU"
“Bacıyan-ı Meram”ın sosyal projeleri olduğuna dikkat çeken Başkan Toru, “Aile ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadınlarımızı bir çatı altında bir araya getirdik. Kooperatifimiz sadece hanımlardan oluşuyor. Bildiğiniz üzere bizim medeniyetimizde Ahilik Teşkilatı var. Bu teşkilatın gerek ekonomide ve iktisadi kalkınmada gerekse ahlaki boyutta toplumun bilinçlenmesinde büyük bir rolü vardı. Öncülüğünü Ahi Evran yapmıştı. Eşi Fatma Bacı da dünyadaki ilk kadın teşkilatı örgütlenmesini kurmuştu ve adı da Bacıyan-ı Rum idi. Biz de tarihimizle bir köprü kurarak Bacıyan-ı Meram’ı kurduk. İnşallah ikinci şubemizi de Alavardı Mahallemizde açmış olacağız. Diğer bazı belediyeler de bu projemizi örnek alarak benzer kooperatifler kurmaya başladılar. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.