Meram Tıp'ta Mezuniyet coşkusu

Meram Tıp'ta Mezuniyet coşkusu
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi 28. Dönem Mezuniyet Töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi 28. Dönem Mezuniyet Töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 
Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene ailelerin ilgisi yoğun oldu. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev, öğrencilerin iyi bir eğitim aldığını vurguladı. Mezun olan genç doktorları iyi bir geleceğin beklediğini söyleyen Vatansev, fakültelerinin Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’ındaki (TUS) başarı sırasının 90 fakülte arasında 15. olduğunu hatırlattı. Her yıl mezun olan öğrencilerin yüzde 34’ünün TUS’ta başarılı olup bir programa yerleştirildiğini ifade den Vatansev, mezunlara başarı diledi.
NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, gençleri geleceğe güvenle bakan güzel insanlar olarak yetiştirme gayretinde olduklarını belirterek, “Bazen acı olaylarla karşılaşıyoruz, bir hekimin sağlık hizmeti sunma çabası içerisindeyken öldürüldüğü, darp edildiği şiddet olayları ile karşılaşıyoruz. Bu kadar sorunlu, sıkıntılı, stresli meslekte her şeye rağmen insana hizmet etmenin bir kutsal görev olduğunu bilerek sizlerin de bu meslekte ilerleyeceğinizi ve insanlığa hizmet etmek için çaba sarf edeceğinizi biliyorum. Çünkü sizleri bu şekilde yetiştirdik” dedi.
Gençlere bundan sonra hangi konumda olursa olsun mesleğini severek, isteyerek ve özveri içerisinde yapması gerektiğini söyle Rektör Şeker, “Huzurlu ve mutlu bir meslek hayatı diliyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Daha sonra fakülte birincisi Zeynep Sena Baykan Meram Tıp Fakültesi Mezunları Yaş Kütüğüne ismini yerleştirdi ve diplomasını babası Meram Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Baykan ile Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in elinden aldı.
Mezun olan 187 öğrencinin diplomalarını almasının ardından tören hekimlik yeminin yapılması ve keplerin havaya atılmasıyla sona erdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.