Meram'a 3 sağlık merkezi yapılacak

Meram'a 3 sağlık merkezi yapılacak
Konya’nın merkez Meram ilçesine kazandırılacak 3 ayrı sağlık merkezinin protokolü Konya Valisi Yakup Canpolat, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve Konya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz tarafından imzalandı.

Konya Valiliğindeki protokol ile Meram’a yeni yapılacak halk sağlığı merkezleri ile Halk Sağlığı Müdürlüğüne tahsis edilen aile sağlığı merkezi imza altına alındı.
Meram Belediyesi ile Konya Halk Sağlığı İl Müdürlüğü arasında sağlık alanında 3 ayrı konuyu ilgilendiren protokolü imzalayacaklarını kaydeden Konya Valisi Yakup Canpolat, “Bu protokol kapsamında 2 tane halk sağlığı merkezi, 1 tane de aile sağlığı merkezinin yapımı ve tahsisi gerçekleştirilecek. Bu hizmetlerin Meram ilçemize ve Konya’mıza hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnsanlarımıza kaliteli sağlık hizmetlerinin sunulması noktasında da ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum. Hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

“DAHA SAĞLIKLI VE MÜREFFEH BİR MERAM İÇİN”
Meram ilçemizde daha sağlıklı ve müreffeh bir yaşam için 2014 seçimlerinden bugüne kadar yaptıkları çalışmaların meyvelerini vermeye başladığına dikkat çeken Başkan Toru ise, “Bu anlamda ilçemizde daha sağlıklı bir yaşam için Konya Halk Sağlığı Müdürlüğümüzle yürüttüğümüz tesis sayısı ve sağlık yatırımlarının arttırılmasıyla ilgili çalışmalar da nihayi bir şekle geldi. Bunlardan birincisi Küçükaymanas Mahallesi’nde belediyemize ait 2 bin metrekarelik arsa üzerinde bu bölgenin ihtiyacını karşılayacak yaklaşık bin 500 metrekarelik bir inşaat alanına sahip Halk Sağlığı Merkezimizin protokolünü yapacağız. Bununla birlikte Aybahçe Mahallesi’ne yapılacak aile sağlığı merkezi ile halihazırda Selver Mahallesinde bulunan tesisimizin de Halk Sağlığı Müdürlüğümüze tahsislerini yapacağız. İnşallah Meram bölgemizde bu mahallelerimizde yapacağımız ve tahsis edeceğimiz halk sağlığı merkezleri ve aile sağlığı merkezleriyle birlikte bu alandaki ihtiyaçları da karşılamış olacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“YEREL YÖNETİMLER ÇOK ÖNEMLİ DESTEK VERİYOR”
Konya’da yerel yönetimlerin, kendilerine çok büyük katkı sağladığı için şanslı olduklarına işaret eden Konya Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Hasan Öznavruz da, “Meram Belediye Başkanımıza yapmış oldukları bu destekten dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Bizim temel amacımız; vatandaşımızın ayağına hizmet götürebilmektir. Dolayısıyla her mahallede insanlarımıza yürüme mesafesinde aile sağlığı merkezleri açmak Sağlık Bakanlığımızın en önemli sağlık politikalarından biridir. İnşallah biz yılsonuna kadar il merkezinde 4, 2 tane de ilçelerimizde olmak üzere 6 halk sağlığı merkezini insanlarımızın hizmetine sunmuş olacağız” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Vali Canpolat, Başkan Toru ve Halk Sağlığı Müdürü Öznavruz tarafından sağlık merkezleriyle ilgili protokoller imzalandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum