Meram’da bayram sorunsuz geçti

Meram’da bayram sorunsuz geçti
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, aldıkları tedbirler neticesinde ilçede Kurban Bayramı’nın sorunsuz bir şekilde geçtiğini söyledi.

Bayram öncesinde aldıkları tedbirler ve bayram süresince yapılan çalışmalar neticesinde ilçe genelinde vatandaşların bayramı huzur içinde geçirdiğini belirten Başkan Toru, “Meram Belediyesi olarak bayram öncesi ve bayram tatili süresince hemşerilerimize sorunsuz, temiz ve huzurlu bir ortamda bayram yaşatmak için ekiplerimiz özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürdü. Özellikle temizlik noktasında sıkıntı yaşanmaması için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz 3 vardiya halinde 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürdü. Kurban kesim yerlerinde hoş olmayan görüntülerin yaşanmaması için bayramın birinci gününden itibaren temizlik ekiplerimiz azami gayret gösterdi. Kesimden sonra kurban kesim yerleri ekiplerimiz tarafından temizlenerek dezenfekte edildi. Yine Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz de bayram tatili süresince halkımızın huzur ve güven içerisinde alışverişlerini yapabilmesi için denetimlerini aralıksız devam ettirdi. Kurban kesim alanı olarak belirlenen yerlerin dışında kurban kesimine izin verilmedi” dedi.
Kurban pazarına yoğun ilgi oldu
Loras Mahallesi’nde kurdukları kurban pazarına bu yıl da yoğun ilginin olduğunu vurgulayan Başkan Toru, “Vatandaşlarımız; güvenlik kontrol birimi, veterinerlik hizmetleri, altyapısı ve sosyal tesisleriyle huzur ve güven içerisinde kurbanlık alışverişleri yaptılar. Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıklar farklı noktalardan pazara girişi yapılırken veteriner hekimler tarafından kurbanlık vasfı taşımayan hayvanların pazara girişine izin verilmedi” dedi.
Parka ziyaretçi akını
Öte yandan, Konya’daki önemli turizm alanlarından 80 Binde Devr-i Alem Parkı’na da bayram tatili süresince yoğun ilginin olduğunu kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Parkımız bayramın birinci günü hariç diğer günler ziyarete açık tutuldu. Böylece farklı şehirlerde yaşayan ve bayram için Konya’ya gelen hemşehrilerimiz de bu parkı gezme fırsatı buldular. İlçemizde bayramın sorunsuz bir şekilde yaşanması noktasında özveriyle görev yapan tüm mesai arkadaşlarımıza tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.