Meram’da dev yatırım

Meram’da dev yatırım
Meram belediyesi tarafından yeni belediye binasının yanına yapılacak olan sosyal tesis, ticaret merkezi ve yarı olimpik yüzme havuzları temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene AK Parti Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altaylı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de katıldı. Temeli atılan tesis, toplam 17 bin metre karelik alan inşa edilecek olup zemin katında 28 dükkan bodrum katında yarı olimpik yüzme havuzu, sauna, fitnes, buhar odası ve Türk hamamı bulunacak. Toplam 28 ofisle hizmet edecek olan tesisin en üst katında restoran olması planlanıyor. Tesisin yapım bedelinin ise 15 milyon Türk Lirası olması bekleniyor.

Programın ev sahibi Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Meram Belediyesi bu bölgeye taşındıktan sonra, bu bölgenin dokusu değişmeye başladı. Toplam 20 mahalleye hizmet edecek şekilde sosyal tesis ve ticaret merkezimiz için seçimlerden sonra çalışmalara başladık ve ihalelerini yaptık. Bugün temelini atacağımız bu kompleksin 2016 yılı sonunda bitmesi planlanıyor. Bunun yanında belediye hizmet binamız, 2016 yılı içinde temelini atacağımız yeni kaymakamlık binası ile bu bölge şehrimizin cazibe merkezi olacak.  2016 yılında Meram’ın pek çok alanı şantiye haline dönecek 2018 yılında ise çalışmalarımız bitmiş olacak” diye konuştu.

“SANDIK SONUÇ DEĞİL BAŞLANGIÇ”

Seçimlerin, AK Parti iktidarı ile sonuçlanmasının çalışmalara hız kattığınız kaydeden Toru, “1 Kasım, bin yıllık mücadelemizde milat oldu. Bu coğrafya bu mücadele devam edecek. Çanakkale’de olduğu gibi milletimiz yeniden Çanakkale ruhu etrafında birleşti. Halk, biz biriz, beraberiz, önce Türkiye dedi ve sandıkta iradesini gösterdi. Sandık bir sonuç değil aslında bir başlangıç” ifadelerini kullandı.

“1 KASIM YENİ DÖNEM BAŞLATTI”

1 Kasım seçim sonuçlarına değinen Büyük Şehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “ 1 Kasım’ın üzerinden bir hafta geçti Türkiye’yi krize sokmak isteyenlere Türkiye’yi kaos ortamında bulundurmak isteyenlere karşı aziz milletimiz onlara hak ettikleri cevabı verdi. Konya’mız da tarihteki en yüksek oy oranı ile partimizi destekleyerek bir başka tarihe imza atmış oldu. 1 Kasımla birlikte yeni bir dönem başladı. Konya olarak özel bir misyona sahibiz artık. 1 kasımla birlikte hem kamu yatırımları açısından, hem de belediye tesisleri ve yatırımları yönüyle daha hızlı başlamış olduk. En başta koyduğumuz hedefe doğru emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz  ” dedi.

“KAZANAN HALK OLDU”

AK Parti Milletvekili Hüsnüye Erdoğan ise şunları söyledi: “Her seçimde sayısal olarak aldığı oy oranı kadar, bunun arkasındaki meşrutiyetin gücüne dayanan AK Parti, yüksek katılımla gerçekleşen 1 Kasım seçimlerinin de kazananı olmuştur. Diğer partiler kaybetse de, kaybeden tek bir vatandaşımız dahi yoktur. Bütün vatandaşlarımız kazanmıştır ve bu milletimizin gerçek zaferidir.  AK Parti zaferi, hem demokrasi tarihimiz açısından, hem de dünya tarihi ve siyasi açıdan açık bir zaferdir. AK Parti dünya tarihinde istisnai bir şekilde iktidardayken gücünü koruyan ve arttıran tek partidir. Bunun sorumluluğunun bilincinde olarak çalışmaya devam edeceğiz”

Derya Demir

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.