Meram’da sır çözülüyor?

Meram’da sır çözülüyor?
Pazar günü Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla lansman gerçekleştirecek olan Meram Belediyesinin Şükran Mahallesi’nde geçmişle geleceği birleştirerek yapacağı tarihi çalışmalar merakla bekleniyor

PAZAR GÜNÜ “MİRAS” PROGRAMI VAR

Meram’da tarihin en büyük kentsel dönüşüm hamlesini başlatan Meram Belediyesi; özellikle Konya’nın kalbine saplanan hançer olarak görülen Şükran Mahallesi’ndeki dönüşüm çalışmalarını pazar günü yapılacak olan muhteşem gala ile taçlandırıyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılımı ile gerçekleştirilecek olan Miras adlı gösterimde Meram’ın tarihine ışık tutulacak. Programda Meram Belediyesi’nin sır gibi sakladığı projeleri de bir bir kamuoyuna duyurulacak.

BAŞKAN TORU İPUÇLARINI VERMİŞTİ

Haziran ayında Pusula TV’de deneyimli gazeteci Uğur Özteke’nin konuğu olan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Şükran Mahallesi’nde yapılacak olan çalışmalara ilişkin ipuçları vermişti. Başkan Toru, “Bu kadın bu işi bilmiyor, burada bataklığa saplanıp kalacak, dediler ama Allah’a şükür neticeyi hep birlikte gördük. Şükran’ı bu dönem ayağa kaldıracağız. Bölgede geçmişle geleceği birleştireceğiz. Yaşanmış hikayelerden yola çıkarak yeni yapılaşmalar olacak” demişti.

“Geçmişi ihya, geleceği inşa” sloganıyla tarihi çalışmalar tanıtılacak

 

Meram’da tarih canlanıyor

 

 

Şükran Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında geçmişle geleceği birleştirecek tarihi çalışmalara imza atacak olan Meram Belediyesi; yaşanmış hikayelerden yola çıkarak yeni yapılaşmalara imza atacak

Meram’da tarihin en büyük kentsel dönüyüm hamlesini başlatan Meram Belediyesi; özellikle Konya’nın kalbine saplanan hançer olarak görülen Şükran Mahallesi’ndeki dönüşüm çalışmalarını Pazar günü yapılacak olan muhteşem gala ile taçlandırıyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılımı ile gerçekleştirilecek olan Miras adlı gösterimde Meram’ın tarihine ışık tutulacak. “Geçmişi ihya, geleceği inşa” çalışmaları kapsamında Şükran Mahallesi’nde tarihi çalışmalar yapacak olan Meram Belediyesi, sır gibi saklanan projeleri de bir bir kamuoyuna duyuracak.

BAŞKAN TORU, PUSULA TV’DE AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz aylarda Pusula TV’de deneyimli gazeteci Uğur Özteke’nin hazırlayıp sunduğu Uğurlu Gündem’de bölgede yapılacak çalışmalara ilişkin ipuçları veren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru,  “Şükran Mahallesi; şehrin en kıymetli noktalarından, yüzük taşı gibi, en kıymetli yerlerden biri olan ama buna nazaran kalbine hançer saplanmış ve bu hançerin derinlemesine hareketleriyle adeta habis bir ura dönen bölgesiydi. Hastalıklı doku her geçen gün daha da büyüyordu.  Şehrin imajı açısından da sıkıntılar ortadaydı. Zor bir göreve talip olduk. Kimsenin cesaret edemediği bir işti. ‘Bu kadın bu işi bilmiyor, burada bataklığa saplanıp kalacak’ dediler ama Allah’a şükür neticeyi hep birlikte gördük. Bu coğrafyanın yurt edinmesinde kadınların büyük emeği vardır. Kadınlar her dönem bu topraklarda önemli bir rol üstlenmiştir. Ben de her türlü engeli aşmaya çalışıyorum. Kendimi dozer gibi hissediyorum. Yol açıyorum, kadınların önünü açtığıma inanıyorum. Görüştüğümüz diğer illerin belediye başkanları kadın belediye başkanı olduğunuz için size pozitif ayrımcılık yapılıyordur diyorlar; ama tam tersi herkes bir yapıyorsa benim 2 hatta 3-4 yapmam lazım. Çünkü erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz. Beklentiler çok farklı” demişti.

GEÇMİŞLE GELECEK BİRLEŞİYOR

“Şükran’ı bu dönem ayağa kaldıracağız” diyen Başkan Toru, lansman yapacaklarının da müjdesini vermiş ve, “Lansmanı otel odalarında değil, sahada yapıcağız. Bu lansmanda çalışmalar ve bölgenin tarihi dokusu görülecek. Bölgede geçmişle geleceği birleştireceğiz. Yaşanmış hikayelerden yola çıkarak yeni yapılaşmalar olacak. Örneğin bölgede Erol Taş’ın çay ocağı varmış. Anadolu’daki ilk lokanta o bölgede açılmış. O lokantayı canlandırmamız lazım. Ekmekçi Hayık bu bölgede ekmek satmış. Bölgede Müslümanıyla, Ermenisiyle, Rumuyla ve sonrasında muhacirleriyle ciddi bir kültürel yapı var. Bu değerler göz ardı edilemez” ifadelerini kullanmıştı. (M. Erkan Ergün)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum