Meram’da tabelalar kaldırılıyor

Meram’da tabelalar kaldırılıyor
Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, yeni Şehir Estetiği Yönetmeliği çerçevesinde görüntü kirliliğine neden olan tabela ve totemleri kaldırıyor.

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı Şehir Estetiği Yönetmeliği çerçevesinde ilçe sınırları içerisinde görüntü kirliliğine neden olan tabela ve totemleri kaldırmaya devam ediyor. Bu kapsamda ekipler dün de Havzan Mahallesi’nde bulunan reklam panolarını kaldırdı. Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, Şehir Estetiği Yönetmeliği’nin 1. Maddesi’ne istinaden reklam tabelaları ve totemleri kaldırma çalışmalarının devam edeceğini belirttiler.
Şehir Estetiği Yönetmeliği, Konya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde reklam, tabela, gölgelik (tente), saçak, boş alan, yapı ve arsa kullanımının, iletişim ve haberleşme araçlarının yol açtığı görsel kirliliği ortadan kaldırmayı, reklam asma ve ticari tabela kullanımını düzenlemeyi, şehir estetiğine katkıda bulunmayı, düzenli bir kentsel çevrenin oluşturulmasını, görüntü kirliliğinin önlenmesini ve bu işleri yapan gerçek ve tüzel kişilerle kamu kurum ve kuruluşlarının uymak zorunda bulundukları esasları belirliyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.