Meram’dan tarihe saygı

Meram’dan tarihe saygı
Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında Şükran Mahallesi’nde Meram Belediyesi tarafından yıkımı gerçekleştirilen bir binanın temelinde tarihi eser olduğu düşünülen kalıntılara rastlanılınca bina yıkımı çalışmalarına ara verildi. 

Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında Şükran Mahallesi’nde Meram Belediyesi tarafından yıkımı gerçekleştirilen bir binanın temelinde tarihi eser olduğu düşünülen kalıntılara rastlanıldı. Meram Belediyesi ekipleri tarafından vakit kaybetmeden Müze Müdürlüğü ile irtibata geçilerek bina yıkımı çalışmalarına ara verildi.

Meram Belediyesi tarafından Şükran Mahallesi’nde fiziki ömrünü tamamlayan binaların yıkımına devam edilirken Ayine Sokaktaki çalışmalar esnasında zeminde çökme gerçekleşen kısımda tarihi eser sayılabilecek bulgulara rastlanıldı. Çalışmalara ara vererek Müze Müdürlüğü ile irtibata geçen Meram Belediyesi ekipleri tarafından konu yetkililere aktarıldı.

meram-tarihe-saygi-(1).jpg

“TARİHİ GÖRMEZDEN GELEMEYİZ”

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kentsel Dönüşüm bölgesi içerisinde yer alan, Şükran Mahallesi’nde fiziki olarak ömrünü tamamlayan riskli binaların yıkımları devam ediyor. Bu kapsamda Ayine Sokakta bulunan ve depo olarak kullanılan yapıda ekiplerimizin yıkım çalışmaları esnasında tarihi kalıntı olduğu tahmin edilen esere rastlanıldı. Konunun bize aktarılmasıyla birlikte Müze Müdürlüğü ile iletişime geçtik. Yıkım esnasında ortaya çıkan tarihi eserleri görmezden gelerek çalışmalara devam etmek, tarihe yapılan saygısızlık olur. Bu kapsamda yıkım yapılan, daha önce depo olarak kullanılan binada çalışmalarımıza ara verdik. Müze Müdürlüğü denetiminde gerekli inceleme ve araştırmalar devam etmektedir.  Kentsel Dönüşüm çalışmalarımızda Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü ile koordineli olarak çalışmamız devam edecek” şeklinde konuştu.

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.