Uğur Özteke

Uğur Özteke

Meram’ın “Şahane Sokağı” ve dolmuş sürücüleri yolcuları niye azarlar?

Meram’ın “Şahane Sokağı” ve dolmuş sürücüleri yolcuları niye azarlar?

Bugün yine sizlerden gelen istekleri, şikayetleri kimseyi rencide etmeden sadece yetkililerimize duyurmak adına köşemize taşıyoruz.

Dün sabah 10 sularında bizi zevkle takip ettiğini belirten Osman …. isimli okurumuz son derece kırgın ve üzgün idi. Konuşmamızın ve yazdıklarının özünü dahası yazabileceğimiz satırları sizlerle paylaşıp ilgililere iletiyoruz.

“DOLMUŞLARDA HAYVAN MI TAŞINIYOR?”   

“Abi köşende şu dolmuşçulara da yer verirseniz bizleri memnun edersiniz. Fatih Işıklar-Özalkent-Aydınlık Evler güzergahında çalışan dolmuşlar.

Bir dakika, iki dakika, 3 saniye için insan hayatını hiçe sayıyorlar. Başkan Muharrem Bey’e defalarca yazmama rağmen dikkate almadı. Dolmuşa binen yolcuları azarlamalar “çabuk bin”, “çabuk in”…

Sanki dolmuşta insan değil hayvan taşıyorlar.

Trafik polisleri de olmasa millet dolmuşlarda neredeyse nefes alamayacak duruma geliyor.

Hangi birini sayayım abi hız var, yolcuya saygısızlık, azarlamalar. Dolmuşta insan istifleme abi, “az daha yanaş abla”, “arkaya doğru yürü”, “dakikam azaldı” ver gazı gitsin vatandaş mı taşıyor özür diliyorum hayvan mı taşıyorlar anlamıyorum.

Artı abi Konya Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarında şoförler de bir insan. Ama bu kadar seviyesiz olamaz insan. Özellikle Yazır Hareket Merkezinde çalışan bazı şoförleri özellikle mi seçiyorlar? Anlamıyorum.”…

………….

Zaman zaman Muharrem Başkan’la biz de konuşuyoruz. Hatta çok sinirlendiğimiz dolmuşun plakasını alıp hemen başkanı direkt arayıp durumu izah ediyoruz. Başkan da gerekeni yaptığını, uyarıda bulunduğunu söylüyor. Ama gerçekten dolmuş gibi toplu araç kullanan sürücülerin durumu oldukça vahim.

Tabii tam bu noktada o hep savunduğumuz empati olayını da unutmamak gerekir.

Biz 15 dakika direksiyonda kaldığımız zaman abdest bozuyoruz.

Bu iş eğitim kültür olaylarının yanı sıra Allah’tan korkma, kuldan utanma durumu ile belki çözülebilir.  

……………

MERAM’IN İBRETLİK ŞAHANE SOKAĞI

Dert bir değil elvan elvan dertler ya…

Vallahi köşemize her gün başlarken bir sizden güzel bir de yine sizde kötü durumu yazalım niyeti ile başlıyoruz. Amma gelin görün ki şikayetler eskiye göre azalsa da asla tükenecek gibi görünmüyor.

Bakın ismini bileyerek yazmıyorum. Bu şehrin anlı şanlı üstelik de Ak partili bir sanayicisi ne diyor;   

“Selam sevgili kardeşim umarım iyisindir. Sana bir şeyler yazacağım senden ricam bu yazıyı detaylandırıp gazetene ve Meram Belediye Başkanımız Hanımefendi’ye iletilmesi için ricada bulunacağım.

2010 yılında Meram Yeni Yol bölgesinde 18 uygulanarak bir sürü komşumuz mağdur edilerek ve  bahçelerimiz tarumar edilerek “Şahane sokak” isminde bir yol açıldı.

Bisiklet yolları yapıldı. Güya bu sokak Yeni Yol’a ve Yaka Caddesi’ne büyük göbekler sinyalizasyonla bağlanarak ana cadde olacaktı.

Maalesef hiçbiri yapılmadığı gibi sokağa özellikle Yaka Yolu’ndan ne girişi ne de çıkışı belli.

Burada bir de düğün sezonu açıldıktan sonra giriş ve çıkış asla mümkün değil.

Nedeni sokağın köşesinde düğün salonu olmasından dolayı buraya gelen araçların gelişi güzel park etmeleri geçişi imkansız hale getiriyor.

Bu konu ile ilgilenirsen çok sevinirim saygılar sunarım.

Bunlarda biraz önce çektiğim kareler.

Resimde araçların park ettiği yer tamamen bisiklet yolu. Perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri bu giriş çıkışı gözlemlersen ne demek istediğimi daha iyi anlarsın…”

foto-1-120.jpg

…………

Abimizin dediğine yüzde yüz katılıyorum.

O gün gidip bakmadım ama bu ara yolu zaman zaman ben de kullanırım. Kaza geliyorum dediği cinsten bir yol işte.

Yaz kış düğün dernek işi bizim Konya’da bitmez.

Bitmeyeceğine göre de bu yolun çilesi bitmez derim.

Gel gelelim biz görevimizi yapıp durumu Sayın Başkanımıza iletiyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Doğru işlemeyen akıl keskinmiş neye yarar, saatin iyiliği koşmasında değil, doğru gitmesindedir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kadınlar pazarı bölgesindeki döner kavşaklarda sabırla bekleyen araç sahiplerine kızmamayı başardığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR