Mercedes-Benz Ege Kupası başlıyor

Mercedes-Benz Ege Kupası başlıyor
16 yaş altı futbol milli takımlarının katılımıyla İzmir ve Aydın'da düzenlenecek kupada yarın 2 maç yapılacak- Turnuvada A Grubu'nda mücadele edecek Türkiye, ilk maçında yarın Kosova ile karşılaşacak


İZMİR (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, 16 yaş altı milli takımların katılımıyla İzmir ve Aydın'da düzenlenecek Mercedes-Benz Ege Kupası yarın 2 karşılaşmayla başlayacak.

A Grubu'nda Türkiye, Kosova ve Slovakya, B Grubu'nda ise Ukrayna, Yunanistan ve Karadağ'ın yer aldığı turnuvada, tek devreli lig usulüyle yapılacak karşılaşmalarda gruplarını lider bitirecek ekipler finale yükselecek. Grup ikincileri ise üçüncülük mücadelesine çıkacak. Final ve üçüncülük maçları 21 Ocak Cumartesi günü yapılacak.

Türkiye'nin yarın saat 14.30'da Kuşadası Özer Türk Stadı'nda Kosova ile karşılaşacağı organizasyonda, B Grubu'nda Ukrayna ile Yunanistan Altınordu Metin Oktay Tesisleri'nde mücadele edecek.


- Türkiye 8 kez şampiyon oldu


Türkiye, 18'incisi düzenlenen turnuvada daha önce 8 kez şampiyonluğa ulaştı. Oynadığı 66 maçta 44 galibiyet, 15 beraberlik ve 7 yenilgi yaşayan milliler, bu karşılaşmalarda 143 gol atıp kalesinde 58 gol gördü.

Teknik direktör Ahmet Ceyhan yönetimindeki milli takımın kadrosunda şu futbolcular yer alıyor:

Özgür Ortaç (Adana Demirspor), Muhammet Taha Tepe, Atakan Gündüz, Yusuf Can Esendemir, Mustafa Kaya (Altınordu), Kerem Kalafat, Rıdvan Yılmaz, İlkay İşler, Oğuzhan Akgün (Beşiktaş), Abdülkadir Çelik, Semih Yıldız (Bursaspor), Batuhan Ekinci (Fenerbahçe), Mustafa Kapı, Fırat Güllü, Ali Yavuz Kol (Galatasaray), Serkan Bakan (Gaziantepspor), Taha Tunç (Pendikspor), Arda Akbulut, Bora Ulu, Yaser Yüce (Trabzonspor).

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.